Economia

Páginas: 2 (426 palabras) Publicado: 3 de mayo de 2015


MODEL DE LES FORCES COMPETITIVES.
1. Amenaces de nous competidors.
Les facilitats que en un mercat tinguin els nous competidors per posicionar-se faran que sigui poc atractiu o que la rendibilitatdel negoci no sigui alta. Aquesta amenaça serà més limitada en funció de l'existència de barreres d'entrada i de sortida per als nous competidors.
- Barreres d'entrada: Impedeixen o dificulten queuna empresa es posicioni en un nou mercat, fent que la inversió sigui poc atractiva. Pot ser tant la necessitat d'una inversió inicial elevada o l'exitència de clients molt fidels a la marca o ambcostos molt elevats per canviar de proveïdor.
- Barreres de sortida: Son els factors que, una vegada que un nou competidor s'introdueix en el mercat, fan complicar que pugui sortir-ne, per exemplemitjançant dificultats a la desinversió.
2. Amenaces de productes substituits.
L'existència de productes subsituits que facin competència als productes existents, de forma que no només haurà de competiramb les empreses de productes semblants, sinó també amb empreses d'altres sectors.
Factors que poden minimitzar aquesta amenaza són:
- La dificultat que tinguin els clients per substituir el producte oels costos elevats per fer-ho.
- Un nivell elevat de diferenciació del producte.
3. Grau de rivalitat dels competidors.
L'existència d'un mercat amb mlta competència o amb un gran nombre decompetidors determinarà l'èxit del negoci i les seves expectatives de futur, ja que el fan menys atractiu. Es considera que aquests quatre factors tenen capacitat per determinar el rau de rivalitat interna delmercat, que depén de:
- L'estructura de la competècia: la rivalitat serà més intensa si hi ha molts competidors de poca dimensió.
- El tipus de mercat en funció de la competència (competènciaperfecta, monopoli, oligolopi, competència monopolista..) ja que com més grau de competència hi hagi, més rivalitat tindran els competidors.
4. Poder de negociació del proveïdors.
És la capacitat que tenen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS