Economicas

Páginas: 16 (3916 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2012
Tema 1 Les matemàtiques com a procés sociocultural

Resum NCTM
Capítol 1

L’objectiu del professorat ha de ser l’assoliment d’un entorn atractiu i de qualitat per a l’educació matemàtica amb unes expectatives ambicioses. Per aconseguir-ho es requereixen currículums matemàtics sòlids, professors competents, polítiques educatives que estimulin i donin suport a l’aprenentatge, aules ambun fàcil accés a la tecnologia, els estudiants han de satisfer les seves ambicions personals i els seus objectius professionals, tot això tenint en compte el món en constant canvi al que pertanyem.


Les matemàtiques a la vida i al món canviant
Matemàtiques per a la vida: satisfactori i estimulant, cada vegada es necessiten més coneixements matemàtics i tecnològics.
Matemàtiques com aherència cultural: un dels majors èxits cultural i intel·lectual de la humanitat.
Matemàtiques per a la feina: pensament matemàtic i resolució de problemes requerits a la feina.
Matemàtiques per a la comunitat científica i tècnica: són imprescindibles.
En conclusió, tots necessitem entendre les matemàtiques i tots n’hem d’aprendre una base comuna.

NCTM
Document que pretén exposar un conjuntampli i coherent d’objectius des de P2 fins a 2n de Batxiller. Vol servir com a recurs per a analitzar i millorar la qualitat dels programes d’instrucció matemàtica. Desitja guiar el desenvolupament i estimular idees i converses continues respecte a com ajudar als estudiants per aconseguir una profunda comprensió matemàtica.
Es pretén destacar la idea de continuïtat, a partir de la qual elsestudiants aniran aconseguint diferents nivells de comprensió conceptuals i de fluïdesa en els processos en els diferents aspectes del currículum.
El mestre ha d’adaptar els programes i marcs curriculars per a què es desenvolupin progressivament a través dels nivells i es centrin en àrees matemàtiques importants. La feina és molta i essencial, però tots necessitem una formació matemàtica que ensprepari pel futur de grans i continus canvis.

Estàndards
Són descripcions sobre el que l’ensenyament de les matemàtiques hauria de ser capaç de fer competents als estudiants per saber i fer els objectius importants de l’educació matemàtica. Descriuen els continguts i processos matemàtics que haurien d’aprendre els estudiants. Els estàndards han d’assegurar la qualitat, han de definir objectius ihan de promoure canvis. El que hauria d’aconseguir promoure aquests canvis és:
· Contingut
- Números i operacions
- Àlgebra
- Geometria
- Mesura
- Anàlisi de dades i probabilitat
· Processos
- Resolució de problemes
- Raonament i demostració
- Comunicació- Connexions
- Representació

Principis
Són idees generals del currículum que descriuen les característiques particulars d’una educació matemàtica de gran qualitat. Són preceptes bàsics i fonamentals.
- Principi d’igualtat
- Principi curricular
- Principi d’ensenyança
- Principi d’aprenentatge
- Principi d’avaluació
- Principi de tecnologiaCapítol 2


Principis: descriuen temes fonamentals que estan profundament entrellaçats en els programes.


Igualtat
Tots els alumnes han de tenir l’oportunitat d’estudiar matemàtiques i tenir un suport per aprendre-les. Això exigeix que es facin adaptacions raonables i apropiades per a proporcionar la possibilitat a tots els estudiants d’obtenir assoliments.
A) Necessiten accedir, cadaany, a un currículum coherent i estimulant, ensenyat per mestres competents i ben considerats. Les baixes expectatives són especialment problemàtiques. Aquestes han d’augmentar: les matemàtiques poden i han de ser apreses per TOTS els alumnes. Es requereix que es facin partícips de paraula i obra a tots els estudiants. Les grans expectatives poden aconseguir-se, en part, amb programes que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economista
  • Economista
  • Economista
  • Economico
  • Economico
  • Economica
  • economista
  • economico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS