Economía De Fichas

Páginas: 2 (397 palabras) Publicado: 16 de abril de 2011
Introducció i mostra
S’aplicà un programa d’economia de fitxes a un xiquet de 7 anys que a més de tindre problemes escolars, s’ha vist que realitza conductes inadequades a la llar. Consisteix enmodificar el comportament del xiquet reforçant les conductes adequades i, a la vegada, reforçant l’absència de conductes problemàtiques mitjançant fitxes que motiven la conducta del xiquet, donant-li unreforçament adequat en cada cas.
Instruments
S’utilitzaren dos formats de registe de cadascuna de les conductes, en les que es prenia nota de la freqüència amb què es presentava cadascuna de lesconductes i en alguns casos del registre del temps d’execució de les mateixes. S’utilitzaren fulles de control, per cada setmana del tractament, en les que s’establia el sistema de preus i elsreforçadors disponibles (en aquest cas, s’utilitzaren 28 reforçadors). El cost de reforçadors s’assignà d’acord amb el grau de preferença del xiquet.
Disseny
Seguiren un diseny A B A, que consisteix enestablir una sèrie de conductes desitjables i indesitjables especificades. Posteriorment s’executà el tractament, registrant la ocorrença de les conductes amb la fi d’observar l’estabilitat de les mateixes,en absència del tractament i com es mantenien en l’ambient natural.
Procediment
El procediment va ser el següent: s’utilitzaren el reforçament positiu per a promoure la ocorrença de conductesdesitjables (fer el deure, banyar-se, fer el llit, ordenar la roba, esmorçar, etc) i el cost de resposta per a propiciar el decrement de les conductes indesitjables (fer pataletes, contestarinadequadament, no fer el deure, etc). Per a les conductes desitjables es va tindre en compte el criteri d’ocorrença i si la conducta es presentava de forma completa.
Resultats
Així, les figures mostren un ajustperfecte entre la petició i el compliment de les tasques escolars, o un increment en el nombre de vegades que el xiquet fa el llit; tendència que es manté a la fase de retirada del programa....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia de fichas
  • Economia de fichas
  • Economia de fichas
  • Economia De Fichas
  • Economía de fichas
  • Economia De Ficha
  • economia de fichas
  • Economia De Fichas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS