Ecosistema ( Desert)

Páginas: 3 (544 palabras) Publicado: 10 de enero de 2014
Ecosistema: El desert

El desert és un paisatge que es caracteritza per l'alta oscil·lació tèrmica entre el dia i la nit
(hi arriben a haver variacions de fins a 50 °C), la gran incidència deraigs solars, l'absència de vegetació i la falta de precipitacions. Alternativament, també es defineix desert com a un lloc despoblat, no habitat per humans ni gairebé per cap mena d'ésser viu.

Elsdeserts tenen la reputació de suportar molt poca vida, però en realitat tenen una alta biodiversitat, que inclou animals que romanen amagats durant les hores de llum solar per controlar la sevatemperatura corporal o limitar les necessitats d'humitat.

Fauna

Entre la fauna es poden citar espècies com :

Camell
Rata cangur
Coiot
Llebre
Aranyes
Mussols
Esquirols
VoltorsLlangardaixos
Falcons
Pardals
Coiots
Escarabats
Formigues
Papallones
Serp de cascavell
Camaleons
Tortugues


Aquests animals estan adaptats a la vida del desert. La diversitat d'espècies en eldesert depèn de diversos factors com la precipitació i la coberta vegetal.











Flora

La biodiversitat de les plantes és més gran del que semblaria a primera vista. Els cactus són lesplantes més característiques dels deserts, tot i que també podem trobar les palmeres. La flora també inclou arbustos com, l'opuntia (com els nopals), l'atriplex hymenelytra, i l'encelia farinosa.També es poden trobar plantes de la família del pèsol i el gira-sol. Els deserts freds tenen petites plantes o arbustos com a vegetació dominant. Les plantes que viuen a les zones desèrtiques són moltdiverses però molt esparses (escasses en nombre i molt separades).

Les plantes es protegeixen dels animals en alguns casos amb les fulles modificades en forma d'espines, que també serveixen perdisminuir la pèrdua d'humitat en tenir menys superfície, i en d'altres amb una gruixuda cobertura. La majoria de les plantes del desert són tolerants a la sequera i a la sal.


CARACTERÍSTIQUES...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ECOSISTEMAS DESERTICOS ecologia 1
  • ECOSISTEMA DESÉRTICO
  • Ecosistema tropical y desertico
  • Acciones desertas
  • Desert words
  • Desert eagle
  • Acciones desertas
  • Mentalidad Desertica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS