ecosistema

Páginas: 2 (441 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2013
Ecosistema: sistemes natural formats pel medi físic d’un indret i tots els organismes que hi viuen. Es tracta d’unitats dinàmiques en què els diferents components que les integren estableixeninterrelacions complexes.


Medi físic/biòtop: els ecosistemes poden ser aeris o aquàtics segons el medi que els envolta. Entre els elements del medi físic que intervenen en un ecosistema tambés’inclouen diversos factors ambientals (llum, temperatura, disponibilitat d’aigua, sals minerals, gasos)

Comunitat/biocenosi/medi biòtic: està formada per tots els éssers vius d’un ecosistema i les nombrosesinterrelacions que es produeixen entre individus de la mateixa espècie i entre especies diferents. Del conjunt d’interrelacions entre organismes, les més importants són les relacions alimentàries(relacions tròfiques).


Riscos ambientals: tots els processos que s’esdevenen a la Terra tenen una intensitat variable, en funció de la quantitat d’energia que alliberin, la qual és determinada perla intensitat dels factors que el provoquen. Per això, els processos de obtenció de recursos poden generar també un risc ambiental. Paràmetres relacionats amb els riscos naturals: exposició (nombre devíctimes i ben afectades per un fenomen destructiu). Vulnerabilitat (proporció de persones i bens afectades respecte al total exposat). Perillositat (freqüència en què es produeix una catàstrofe).Agents que provoquen riscos naturals: atmosfèrics (sequeres, inundacions, vents intensos, tempestes elèctriques i altres fenòmens). Geodinàmica externa (erosions, torrents, desertització,esfondraments...). geodinàmics interna (sismes, tsunamis, erupcions volcàniques).

Actuació sobre riscos ambientals: predicció (anticipar on i quan tindrà lloc un fenomen o risc ambiental) previsió (a partir delsantecedents existents es poden elaborar models de funcionament dels fenòmens que permeten determinar les àrees de risc i elaborar mapes de perillositat i vulnerabilitat). Prevenció (davant la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ecosistemas
  • Ecosistema
  • Ecosistemas
  • Ecosistemas
  • Ecosistema
  • Los Ecosistemas
  • ecosistema
  • ecosistemas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS