Ecosistemes El Bosc Mediterrani

Páginas: 2 (494 palabras) Publicado: 26 de septiembre de 2015
TREBALL TEMA 5: ECOSISTEMES
EL BOSC MEDITERRANI

1. Busca informació del bosc mediterrani i explica en què consisteix aquest ecosistema i quines són les seves característiques: factors climàtics(temperatura i pluviositat), tipus de vegetació, fauna...
Boscos, bosquets i matollars mediterranis és un bioma terrestre temperat, caracteritzat pels estius calents i secs i hiverns plujosos. Els estiussón típicament càlids en altituds baixes interiors però poden ser frescos a zones com San Francisco de Califòrnia, que tenen aigües marines fredes. Els hiverns són típicament suaus en zones litoralsperò poden ser freds a l'interior i a grans altituds.
Els boscos i matollars mediterranis es troben en cinc eco regions del món que tenen vegetació mediterrània sota un clima mediterrani a l'oestdels continents en latituds mitjanes: la Conca del Mediterrani, Califòrnia, Xile central, Austràlia del sud-oest, i zona oest del Cap a Sud-àfrica.
DIVERSITAT: Aquestes regions són de gran diversitat enhabitats i espècies. Els tipus de vegetació poden anar de boscos a arbredes, sabanes, matollars i praderies;els paisatges en "mosaic" són comuns. Molta de la vegetació mediterràniaés escleròfil·la (de fulles dures).
VEGETACIÓ: Els arbres més comuns que són de fulla perenne són els pins, l'alzina i l'alzina surera. Tot i així, en les zones del bosc més humides i fresques — sobretot a les obagues — s'hiestableixen arbres de fulla caduca, dels quals els més destacats són l'avellaner i el roure. Les fulles de les espècies vegetals són petites i dures per conservar la humitat.
FAUNA: La diversitatd'ambients, altituds, orientació, composició del substrat, microclimes, etc. origina una considerable varietat de fauna.
-Mamífers: porc senglar, cabra salvatge, rabosa, teixó, gerdosa, geneta, mostela,conill, eriçó comú, liró caretó, musaranya comuna i ratpenat.
-Amfibis: galibat, gripau d'esperons, gripau parter ibèric, gripau comú i granota.
-Rèptils: sargantana cuallarga, colobres de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Naturales (bosc mediterrani)
  • Ecosistema de don bosco
  • Mediterrani
  • El Bosco
  • El bosco
  • Bosco
  • Boscan
  • el bosco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS