ed. física

Páginas: 16 (3794 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2013
Desenvolupament per trimestres del curs 2013-14. Educació Física. Primer de batxillerat.
Primer Trimestre.

Generalitat de Catalunya
Departament d'Educació
Institut d’Educació Secundària Alt Penedès
Departament d´Educació Física.



L´efecte negatiu dels videojocs, la televisió i l´ordinador a la societat actual.

Amb aquest títol i després de llegir l´article que t´he entregat,voldria que em fessis un treball de 2-3 pàgines on reflexis la problemàtica que té la joventut actual respecte als bons hàbits de la cultura física.
Darrera l´excusa que el menjar malament fa que la societat augmenti el seu pes, hi ha amagada la realitat. Si no es fa exercici físic les reserves es van acumulant i fa que hi hagi un sobrepés que posteriorment es transformarà en una sèried´anomalies (diabetes, pressió arterial, cansament, etc.).
Si el meu metabolisme necessita 1800Kcal. per estar en equilibri, i n´hi aportem 2200, la diferència la posem en alguna zona del nostre cos i així molt lentament anem augmentant de volum i pes amb tots els problemes que això comporta a diferents nivells.
Quins són aquests problemes a nivell circulatori, muscular i ossi?
Ens acostumem a quequan algú ens demana un esforç físic no ens hi esforcem prou, diem que ja estem cansats i això ens fa perdre l´esperit de superació.
I com a justificació a les dues hores setmanals que teniu d´Educació Física, reflexioneu sobre els vostres hàbits higiènics i esportius, perquè molts de vosaltres no faríeu cap activitat física en tota la vostra adolescència, cosa importantíssima en un cos que estàcreixent i transformant-se.
Data d´entrega: 25 d´octubre del 2012.

Entrenament i registres dels 1000m.

Els sistemes que s´utilitzen per millorar la qualitat de resistència són la cursa contínua, el fartleck (canvi de velocitats i terreny a un 70% d´intensitat) i l´interval-training. (sèries a un 70-80% amb recuperació cardíaca incompleta)
De les quatre qualitats físiques, la resistència ésla que es millora més ràpid. És per això que us aconsello fer unes sessions fora de l´horari escolar per millorar-la i afrontar la prova de 1000m. (exigent) amb certes garanties per fer un bon registre. L´hauries d´haver practicat com a mínim tres vegades per arribar en bones condicions.
La presa de contacte amb la pista l´hauries de fer a mitjans del mes d´octubre per tenir les primeresesperiències, la segona cap a primers de novembre i al cap d´una setmana la tercera pràctica. Amb la primera veuràs el que passa, a la segona pots regular la intensitat una mica més i a la tercera ja preparar-te per fer la prova definitiva. Per tenir una orientació, els registres que hauries de fer són: 3´30”—4´10 en nois i 4´10”—5´00” en noies. El pas pels primers 400m, hauria de ser: 1´20” en nois i1´40” en noies.
No cal dir que per fer els 1000m. t´has de preparar i fer cursa contínua, anant incrementant la durada al llarg de les sessions que programis prèvies a les pràctiques reals a la pista. Tot això pensant en fer un escalfament general de tot el cos, la cursa en si i els estiraments.
La prova de 1000m. a la pista d´atletisme la realitzarem la setmana del 18 al 22 de novembre segons elbatxillerat. Ja ho avisaré amb temps.
El dia de la prova m´entregareu un treball on plasmareu totes les sessions que heu fet per millorar la resistència, amb el temps dels 1000m.(posant escalfament, part principal i tornada a la calma) i també una gràfica amb els tres “cronos” que heu pres en les tres pràctiques.
ARTICLE SOBRE ACTIVITAT FÍSICA I OBESITAT.

No es la hamburguesa,
niños, es eldeporte
Aumentar la educación física es más eficaz para combatir la obesidad infantil que cambiar los hábitos alimenticios P Cinco horas de ejercicio a la semana servirían para frenar la pandemia
En EE UU sólo un tercio de los desplazamientos a escuelas situadas a un kilómetro y medio(o menos) se hacen a pie o en bicicleta. / CARLOS ARRIBAS.

Los niños engordan no porque se hinchen a comida...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ed fisica
  • Ed Fisica
  • ed fisica
  • ed fisica
  • Ed Fisica
  • Ed Fisica
  • Ed Física
  • ed fisica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS