Edad Antigua

Páginas: 2 (296 palabras) Publicado: 10 de mayo de 2012
L’edat antiga
Durant l’edat antiga no es coneix el nom de cap dona artista. Potser per l’antiguitat de les obres trobades i pel paper de les civilitzacions que eren en la sevamajoria nòmades.
Tot i progressar les civilitzacions, la dona continua tenint un paper de submissió davant l’home. A banda d’això, el fet de no conèixer cap dona artista enaquesta època no significa que la dona no formés part d’aquestes creacions, de fet tampoc es coneix el nom de gaires homes artistes. Degut a que el concepte de firma de les obres,sense mencionar l’escriptura no era vigent.
Paradoxalment a no conèixer cap dona artista, hi ha una important proliferació de representacions artístiques de dones. Aquestes obres norepresenten la dona com una persona igualitària davant l’home, la representen com un mecanisme conductor de la fecunditat, aquest fet potser denota subconscientment una certaadmiració que sent l’home per aquesta dona capaç de crear vida en ella mateixa; i que sense aquesta la vida no seria possible.
Les dones també tenien un paper de doble pes en l’edatantiga, degut a que s’ocupaven de feines molt dures en unes condicions de vida molt primàries i sense gairebé recursos de cap mena. També eren capaces de tenir fills en aquestescondicions i tenir la fortalesa suficient per fer front a tot això.
A més d’obres on es representen dones, s’han trobat importants obres de índole funerària, pel que es potdeduir que la mort tenia un paper significatiu per a aquestes societats, també s’han trobat representacions de deesses femenines fet que constata aquesta mena d’admiració pel sexefemení, tot i la seva manca de reconeixement a nivell social.
Tot seguit, enumeraré algunes d’aquestes obres on la dona és motiu d’inspiració artistica i analitzaré alguna d’elles.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Edad antigua
  • edad antigua
  • edad antigua
  • EDAD ANTIGUA
  • Edad Antigua
  • Edad Antigua
  • Edad Antigua
  • Edad Antigua

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS