Edat mitjana questionari

Páginas: 2 (434 palabras) Publicado: 11 de junio de 2015


L’Edat Mitjana(1)
1) Per què sabem tant poques coses sobre l’escriptura de la música en les civilitzacions antigues i principis de l’Edat Mitjana? Perquè encara no havien ideat un mètode losuficientment efectiu com per escriure la música i poder-la reproduir.
2) Quin període històric compren l’Edat Mitjana? En quines dues èpoques podem dividir-la? Explica característiques de cadascunad’elles. Anomenem Edat Mitjana al llarguíssim període que va des de la caiguda de l’Imperi Romà a causa de les invasions de les tribus bàrbares –segle V- fins al segle XIV, quan s’inicien els descobriments.L’Edat Mitjana es divideix en dos parts:
-L’alta Edat Mitjana: Període de moltes guerres fins que els pobles bàrbars invasors s’instal·len en els diferents territoris europeus que abans ocupaval’Imperi Romà.
-La Baixa Edat Mitjana: Període més tranquil, en que apareixien les ciutats. Al no estar contínuament en guerra, quedava més temps lliure, i per tant, hi havia més demanda de distraccions imés recursos econòmics per l’art i la cultura.
3) Quins dos estils arquitectònics es van desenvolupar durant aquest llarg període? Digues alguna característica de cadascun d’ells.
-El Romànic: -Des deel segle X fins al segle XI- d’arquitectura massissa, defensiva, i de pintura esquemàtica.
-El Gòtic: -Des de la segona meitat del segle XI fins al Renaixement- d’arquitectura esvelta, tècnicamentmés estudiada, i pintura una mica més naturalista.
4) Qui va ser Guido d’Arezzo? Va ser un teòric de la música medieval. Fou el creador de la notació musical moderna o solfeig, i per això se'l considerael pare de la música occidental. És venerat com a beat per l'Església catòlica.
5) En quins segles es considera que va començar l’escriptura musical? Durant el segle XI.
6) On es va desenvoluparl’activitat musical durant l’edat mitjana? En quin d’aquests llocs va tenir origen la notació musical ja que eren els principals centre de cultura?
Es va desenvolupar en l’àmbit de la música...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Edat Mitjana
  • La Edat Mitjana
  • Edat Mitjana
  • Edat Mitjana
  • L edat mitjana
  • Histria De La Baixa Edat Mitjana
  • Edat Mitjana Monodia
  • Regnes Hispànics en la edat mitjana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS