Edat Mitjana

Páginas: 2 (378 palabras) Publicado: 2 de septiembre de 2013
1. Quin grup social apareix? Quins són els seus objectius?
La burgesia es va convertir en un nou grup social urbà que no basava la seva riquesa en la possessió de terres, ni depenia dels senyorsfeudal. Eren persones lliures la riquesa dels quals es basava en els diners que obtenien del seu treball, relacionat amb l’artesania i el comerç.
2. Per què es dona un creixement demogràfic a Europa?Els avenços en la producció agrícola van afavorir la millora de l’alimentació dels pagesos, els quals es van fer més resistents a les malalties, vivien més temps i hi havia menys fills que es moriende fam. En conseqüència la població europea va augmentar considerablement.
3. Què era la pesta? Investiga els seus origens, com es propaga, pots explicar-ho mitjançant un material didàctic. Quines vanser les seves conseqüències?
La pesta és una malaltia epidèmica que es transmet a través de les puces dels rosegadors infectats que piquen l'home, amb la qual cosa es produeix la penetració delbacil en l'organisme humà, on hi haurà una posterior multiplicació d'aquest. També pot encomanar-se de persona a persona a través de les partícules que una persona amb infecció pulmonar expulsa en tossir.La principal conseqüència va ser la mort de milions de persones i la població va quedar reduïda en un terç.

4. Què pots dir de la cultura? Analitza els canvis culturals que es donen a lesciutats?
Fins al segle XI , la cultura estava reduïda a l’àmbit dels monestirs i monjos.
Amb el desenvolupament urbà dels segles XII i XIII, el pensament i la cultura van adquirir un nou impuls. L’auge delcomerç va fer necessària una millor educació entre la burgesia, la qual necessitava formació per al bon desenvolupament dels seus negocis.
A principis del segle XIII es crear nous centres educatiusa les ciutats: les escoles catedralícies i les universitats.
5. L'església. Quines diferències trobes entre el món rural i la ciutat. Fes un compara i contrasta.
L’església continuava controlant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Edat Mitjana
  • Edat Mitjana
  • Edat Mitjana
  • L edat mitjana
  • Histria De La Baixa Edat Mitjana
  • Edat Mitjana Monodia
  • Regnes Hispànics en la edat mitjana
  • Tortures Edat Mitjana O Moderna

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS