Edat Mitjana

Páginas: 4 (890 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2013
Revista sapiens
Revista sapiens

1. Qui són Ramón Berenguer IV i Peronella d’Aragó? Quina importància té el seu matrimoni? Com va ser el seu casament?

Ramón Berenguer IV va adquirirel poder dels comptats catalans quan només tenia 18 anys, per la mort de seu pare Ramón Berenguer III. En 1137 Ramir rei d’Aragó va comprometre la seva filla d’un any, que era la única heredera delregne d’Aragó,. Aquest matrimoni va suposar la unió del regne d’Aragó amb els comptats catalans. Més tart van tindre 7 fills, dos d’ells van morir d’infants.

2. Escriu el nom dels estamentsi, en el cas d’aquells més heterogenis, explica com estan formats.
El més ric i en la posició mes alta, era el rei, aquest vivia en el Castell i tenia innumerables riqueses, menjava totaclase de aliments, controlava l’exercit i celebrava moltes festes .
Després estaven els nobles que també vivien als castells, aquesta societat estava formada per, ducs, marquesos i caballers.Amb la mateixa clase social que els nobles estava el clergat, vivien al monasteri. Aquesta clase social estava formada per obispes, monjes i frailes.
I per últim estava la clase mes baixa que erenels campesins. Aquestos passaven fam, cuasi sempre agafaven malalties greus i vivien malament. Aquesta societat estava composta per xicotets propietaris, servents, lenyadors, pastors i tota la gentpobra.

3. Com evoluciona l’interés de la Corona d’Aragó dels comptats occitans cap a la mediterrània? Com va ser el seu casament?

Quan el rei Pere II el catòlic va morir a la batalla demuret, intentant conquerir regnes francesos, el seu fill Jaume I el conqueridor va ser nombrat rei amb sols 6 anys.
Quan aquest va superar la majoria d’edat va decidir deixar de adrentrar-se enFrancia per a centrar-se en expulsar als musulmans d’Espanya.
Va començar conquerint Mallorca, aço va suposar un gran impuls per al comerç, per que estava situada molt bé estrategicament, ja que tots...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Edat Mitjana
  • Edat Mitjana
  • L edat mitjana
  • Histria De La Baixa Edat Mitjana
  • Edat Mitjana Monodia
  • Regnes Hispànics en la edat mitjana
  • Tortures Edat Mitjana O Moderna
  • edat mitjana 2ESO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS