Edgar allan poe

Páginas: 2 (460 palabras) Publicado: 21 de enero de 2012
edgar allan poe i la visió de la poesia

Biografia
Edgar Allan Poe neix el 19 de gener de 1809 i mor el 7 d’octubre de 1849. És un autor, poeta, editor i crític literari considerat com a un delsprincipals personatges del moviment romàntic americà.
La mare d’Edgar, Eliza Arnold és actriu de teatre. Als quinze anys se casa però aquest mor uns anys més tard. Als dinou anys se torna casar,aquest pic amb David Poe Jr. que era estudiant de dret en Baltimore i al qual li agradava també jugar en obres de teatre. Quan s’enamora d’Eliza deixa el Dret i comença fer feina com a actor.
1: eDGARALLAN POE ALS 5 ANYS
1: eDGAR ALLAN POE ALS 5 ANYS
L’any 1807 tenen un primer fill, Henry Poe, que als dos anys està enviat a viure amb amics de família que viuen a Baltimore ja que els seus paresfan tornejos amb el teatre.
Dos anys després del naixement del primer fill, neix Edgar, en una casa cerca de Boston Common en gener de 1809. David comença a beure cada dia més ja que no sap que feramb un segon fill i com compaginar la vida d’actor amb la vida familiar.
Un any més tard, l’any 1810, neix una germana d’Edgar, Rosalie.
La vida de David comença anar cada pic pitjor, comença acomparèixer begut fins i tot damunt l’escenari. En un moment donat, desapareix i no el tornen veure mai més. Sembla que a finals de 1811 mor a Norfolk, Virginia.
La mare d’Edgar, Eliza, mor també afinals del mateix any, amb només 24 anys.
El germà gran d’Edgar continua vivint amb els padrins paterns en Baltimore, Rosalie és adoptada per la família Mackenzie de Richmond i Edgar va a viure amb Johni Frances “Fanny” Allan. Fanny també era orfe i sembla que fou la seva iniciativa de donar una família a Edgar. Encara que hagin criat a Edgar com un fill, mai l’han adoptat oficialment. Però comencenanomenar Edgar amb el nom Edgar Allan Poe.
L’any 1815, John decideix ampliar la seva empresa a l’estranger així que decideix enviar el seu company amb la seva dona i Edgar a Anglaterra. Amb 6...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Edgar Allan Poe
  • Cuentos Edgar Allan Poe
  • Edgar Allan Poe
  • El Cuervo
  • Edgar Allan Poe
  • Edgar Allan Poe
  • Edgar allan poe
  • Edgar Allan Poe

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS