Edició

Páginas: 5 (1134 palabras) Publicado: 6 de octubre de 2014

T.1. CONCEPTES BÀSICS D’EDICIÓ


1.1.LA POSTPRODUCCIÓ I L’EDICIÓ

Conceptes

POSTPRODUCCIÓ

Postproducció és el conjunt de tècniques i processos que es porten a terme després de l’enegistrament o rodatge d’un determinat programa audiovisual, després dels quals aquest ja està preparat per a la seva emissió, venda, etc. Aquests processos poden ser la sonorització, la inclusió de rètolsde crèdit o el tractament digital de les imatges per mitjà, per exemple, de la utilització de mescladors. No obstant, el procés més important que es realitza en la postproducció és l’edició o muntatge.

EDICIÓ

L’edició es defineix com un procés que consisteix a seleccionar i ordenar una sèrie de plans enregistrats prèviament amb la finalitat de crear un relat audiovisual que tingui certsentit narratiu i estèteic.

Tipus d’edició

En la producció i realització audiovisual es reconeixen diverses metodologies en els processos d’edició:

1. Muntatge de filmació (en suport de cel·luloide).
2. Edició electrònica en magnetoscopi (en suport de cinta de vídeo). Aquesta por ser per tall, A/b roll, etc.
3. Per mitjans informatitzats (software d’edició, com Adobe Premiere, Avid,Editstation, Edit, etc.)
4. Edició amb multicàmera I a través d’un mesclador.


Funcions de l’edició

L’edició es pot realitzar per diversos motius. De vegades és necessari arreglar preses per tal que relatin una història. Altres vegades és necessari eliminar material per tal que la història s’ajusti a una franja horària ja donada, o tallar quan un actor es confón en una paraula o substituir unprimer pla poc interessant per un pla mig. Totes les raons són diferents, però en general es poden resumir en quatre funcions bàsiques que compleix el procés d’edició:


a) Combinar.

La forma d’edició més simple és la combinació de fragments del programa unint simplement diversos fragments de vídeo enregistrats prèviament per obtenir una seqüència en condicions. Quanta més cura hi posemdurant el període de producció, menys feina es realitzarà durant la postproducció. Per exemple, la majoria de les sèries de TV es roden en completes i llargues escenes, i fins i tot es realizen diverses seqüències fent servir un plató amb sistema multicàmera, combinant-les després durant la postproducció.

b) Ordenar.

El procés de rodtge o enregistrament del material acostuma a seguir en lamajoria de casos un ordre d’elaboració que no coincideix amb l’ordre de la història narrada. Aquest pla de treball es realitza seguint unes directrius lògiques que responen a necessitats econòmiques, de localització, de personal artístic, etc.
Així doncs, el material enregistrat normalment arriba a la sala d’edició o muntatge en desordre, i la tasca del muntador consistirà en donar ordre a tot aquestmaterial disponible en funció del guió tècnic elaborat prèviament.

c) Corregir.

Algunes sessions d’edició tenen com a finalitat la correcció d’errors o l’eliminació de fragments innacceptables d’una escena determinada. Per exemple, pot donar-se el cas que algunes de les escenes enregistrades difereixin notablement de la resta en factors com la temperatura de color, la qualitat del so o elcamp de visió ( rodades massa a prop o massa luny en relació a la resta de material filmat, cosa que trencaria amb la coherència estètica que ha de tenir el programa a elaborar). En aquest cas, les tasques d’edició es converteixen en tot un repte per a l’operador.

d) Construir.

El més difícil, però alhora el que comporta un grau més elevat de satisfacció per a muntador en les tasques pròpies del’edició d’un programa, és construir un programa partint d’una gran quantitat de plans. La postproducció en aquest cas ja no queda supeditada a la producció, sinó que suposa la fase més important. Per exemple, quan es fa servir un camcorder en una producció d’exteriors, és necessari seleccionar les millors preses enregistrades i posar-los en una seqüència ordenada i correcta durant el procés...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Edicia
  • Edicio web
  • Edicios Verdes
  • Edició
  • Edició i retoc d'imatges
  • Primera edici n nuevo
  • Edici N De Im Genes
  • Memòria Escrita Edició De Vídeos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS