Edip Rey

Páginas: 4 (887 palabras) Publicado: 5 de octubre de 2014
COMENTARI GUIAT ÈPID REI

1. Quina impressió us ha produït Èdip Rei?
És una obra que et fa pensar si de veritat el destí està escrit i que facis el que facis les teves decisions no canviaran derumb la teva vida, per que ja està escrit el teu final.

2. Què és el que més us ha interessat d’aquesta obra?
El que més m’ha interessat d’aquesta obra ha sigut com Èdip troba l’assassí de Laios(ell mateix) i es va adonant poc a poc que és ell.

3. Dels diversos temes que tracta l’obra, quin continua sent avui dia considerat la màxima expressió de la perversitat?
El que encara avui diasegueix sent una cosa indiscutiblement perversa i no acceptada per la societat, és conjugue entre un fill i una mare.

4. L’epidemia de pesta que hi ha sobre Tebes de què seria una metàfora?L’epidemia que s’estén pel poble, és una de les conseqüències del destí tant desatròs de Èdip, és com el seu mirall.

5. Amb què s’identificarien Èdip i Iocasta: amb viure feliçment ignorants de la veritat oamb conèixer la veritat encara que els destrueixi?
Èdip seria qui prefereix saber la veritat encara que sigui dura i el destrueix ja que ell no aguantaria viure en una mentida. En canvi Iocasta éstot el contrari, ella prefereix viure en la ignorància i feliç sense saber el mal que amaga la veritat.

6. Podriam comparar Èdip amb un detectiu modern? Per què?
No, perquè Edip per treurel’entrellat de l’enigma consulta a una gent que avui dia no serien vàlides per poder resoldre un cas com un homicidi. Ell consulta a Tirèsias, l’endeví més distingit a tota Grècia i al Déus, cosa que ara no esfaria.

7. És culpable Èdip de parricidi i incest?
No, perquè Èdip no decideix fer-ho perquè sí, és el destí qui fa que acabi fen.ho i, a més a més, ell no sap que el home a qui va matar enaquella cruïlla de camins era el seu pare ni que està casat amb la seva mare, perquè ell es pensa que els seus pare biològics són Pòlib i Mèrope.

8. Podem considerar Édip un heroi? Per què?
Jo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Edipo rey
  • Edipo Rey
  • Edipo rey
  • Edipo rey
  • Edipo Rey
  • edipo rey
  • Edipo Rey
  • Edipo Rey

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS