edsfsfsdf

Páginas: 12 (2876 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2015
• TEMA DEL LLIBRE
La idea central que l'autora ens descriu al llarg de la novel·la és el transcurs d'una saga familiar des de els seus orígens amb els seus petits secrets fins a la situació final que serà la seva pròpia destrucció causat durant un període de decadència.
La primera part hi ha la presentació dels personatges, els seus orígens com els de Teresa Goday Valldaura junt amb els seussecrets i els del seu marit, que l'autora només comparteix amb el lector. Els secrets dels que ens parlen es el fill desconegut per el primer marit de la senyora Teresa, Nicolau, i en general per la gent. Aquest primer marit serà un dels primers salts que farà Teresa per passa de ser una classe mitja, baixa a una alta i benestant. El secret de Valldaura serà un amor fort, i apassionat que acabaràamb el suïcidi de la seva estimada, cosa que el marcarà durant la seva vida. El personatge que naixerà i creixerà en aquesta primera part serà Sofia, filla de Teresa i Salvador. Sofia coneix a Eladi i poc temps abans de casar−se el seu pare mor, ella per respectar la mort del seu pare farà dos anys de dol d'entre els quals Eladi tindrà una amant amb la que passarà bones tardes i tindrà una filla,Maria. Sofia adoptarà a la Maria i donarà a llum dos nens més, en Ramon i en Jaume. L'escriptora també durant el primer acte ens anirà ambientant i descrivint el que será l'escenari principal on transferirà la novel·la, la torre de Sant Gervasi.
La segona part l'autora es centrarà bàsicament en el caràcter psicològic dels personatges, les seves intimitats. La relació entre la Sofia i l' Eladi nofunciona, Sofia utilitza a l' Eladi cada quant a ella li convé i mentre estant el té entretingut amb les minyones. La Maria i en Ramon sempre aniran molt junts com a germans, però será una relació en la que es donarà a entendre que sembla que hi ha alguna cosa més, just en un moment inoportú apareix Jaume el petit, el que ho xerra tot, en l'aparció d'aquest moment inoportú en Ramon i la Mariadecideixen jugar amb ell d'una manera més aviat malvada, es produeix un maltracta i un accident (cau amb el cap a l'aigua) que sense voler arriba a la mort de l'infant. La Maria i en Ramon creixen i se'n van a l'estiu de vacances amb uns amics, la senyoreta Rosa la seva minyona serà despatxada i com a venjança per tot el que li han fet de petits li explicarà al seu pare que la seva relació no es ni haestat mai de germans si no d'alguna cosa més, en Ramon al saber la veritat se'n va de casa i la Maria es suïcida. Eladi desesperat per la mort de la seva estimada filla mor de tristesa i vellesa. La Teresa quedarà invalida de les cames i es morirà viva, només viurà dels records.
La tercera part durant la segona ja hi ha una petita decadència que donarà peu al desenllaç final que serà ja ladestrucció de la casa i la família per complert, mor Teresa. L'esclat de la guerra serà un influent molt gran, la casa quedarà sota el poder dels militars, l'Armanda serà traslladada a viure en un pis i la Sofia es veurà obligada a viatjar al estranger, concretament Paris, però al final de la novel·la hi haurà un retrobament per casualitat dels tres personatges principals l' Armanda, en Ramon i laSofia, les únics que sobreviuran.
Per tant la finalitat de l'obra és reflectir la història d'una família. I fer−ho com un mirall trencat, que reflecteix únicament fragments de vida. Cada personatge ens donarà només una visió parcial dels fets. La recomposició dels fets és el que ens permetrà accedir a la total informació de la família.
• ASPECTES INTERESSANTS A RESLATAR
− Expliqueu com estàestructurada aquesta obra. Expliqueu que passa a cadascuna de les parts.
Està estructurada en tres parts, els capítols que componen les tres parts estan estructurats en nuclis de tres, cosa que dona la casualitat de que les parts son múltiples de tres. La primera part té divuit capítols, en aquesta primera part es forma la família, Salvador Valldaura i Teresa Goday es casen tenen una filla Sofia i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS