Educació inclusiva

Páginas: 3 (693 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2011
Preparació del professor tutor vers l'educació inclusiva

Per avançar decididament cap a la inclusió educativa cal, en primer lloc, oferir al professorat d’aula, especialistes dels centres,professionals dels serveis educatius i equips directius orientacions i estratègies que facilitin la seva tasca en el marc ordinari de l’aula i del centre.

La formació inicial i contínua dels docents i elsuport que ells ofereixen constitueixen estratègies clau per l'assoliment d'un sistema educatiu inclusiu basat en els drets.
Els docents tenen a la vegada drets i obligacions dins el marc del dret al'educació i la seva formació és molt important per poder acompanyar el procés de promoció i protecció del dret a una educació de qualitat per a tots. Els docents, com a agents de canvi clau en elprocés cap a la inclusió i la no discriminació, han d'estar facultats per poder eliminar activament les barreres externes al i dins del procés d'aprenentatge.
A més, el professorat ha d'estar obert ala constant actualització. L'ensenyament exigeix una adequació als accelerats canvis.

Els professionals docents també han de sentir, i actuar en conseqüència, com a part d'una xarxa de suports alservei de cada un dels alumnes.
Els docents han d'estar compromesos amb l'alumnat, per a això han de centrar la seva intervenció en les característiques individuals i en les necessitats de lespersones a les que eduquen, i no tant en els programes a desenvolupar. Han de comprendre les diferències i el valor de cada alumne com a persona, que tots poden aprendre si es descobreix l'estild'aprenentatge individual i les capacitats i talents.
És important que els professionals que intervenen dia a dia tinguin expectatives amb l'alumnat que presenta discapacitat intel.lectual, que creen i confiïnen les seves possibilitats d'aprenentatge, desenvolupament, i convivència.
Les actituds, expectatives, la confiança i nivell de formació dels professionals constitueixen factors clau en el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EDUCACI N INCLUSIVA presentacion
  • Enfoques De Educaci N Inclusiva
  • Condiciones de una Educaci n Inclusiva
  • La Educaci N Inclusiva Implica
  • Educació Inclusiva
  • La UNESCO Define La Educaci N Inclusiva En Su Documento Conceptual
  • ensayo La educaci n inclusiva mayo 2014
  • GENERALIDADES Y APORTE AL CONCEPTO DE EDUCACI N INCLUSIVA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS