Educación de calle de "La Kalle"

Páginas: 19 (4701 palabras) Publicado: 25 de junio de 2013
Educació de carrer segons l’experiència de “La Kalle”
























Assignatura: Diseño de programas de desarrollo social y cultural
Llibre: Asociación cultural La Kalle; Arquero, M. (coord) (1998): Educación de calle. Hacia un modelo de intervención en marginación juvenil. Madrid. Editorial Popular.



1. INTRODUCCIÓ

Entre els objectius de l’assignaturahi trobem adquirir una visió global del problemes relatius al disseny de programes, definir conceptes i terminologia, dominar tècniques i estratègies del disseny de programes i analitzar la realitat contextual i identificar problemes educatius en els diferents àmbits de l’educació social.
Com es pot veure són objectius que demanen que aprenguem a aplicar a la pràctica un projecte educatiu isobre tot a crear-lo, de forma adequada a les necessitats i amb les problemàtiques que puguin sorgir.
D’aquí que se’ns obligui a fer un treball sobre un àmbit temàtic per tal que ens serveixi en el nostre estudi com a facilitador d’aprenentatges i com instrument d’avaluació.
Dels quatre àmbits temàtics, he escollit el de programes d’intervenció en marginació juvenil per la única raó que és l’àmbitque més m’atreu i que si m’hagués de dedicar a l’educació social segurament triaria per desenvolupar-me professionalment.
En quant als llibres sobre els qual podia escollir, he triat el de la Asociación cultural La Kalle; Arquero, M. (coord) (1998): Educación de calle. Hacia un modelo de intervención en marginación juvenil. Madrid. Editorial Popular, perquè, –encara que parli d’una experiència defa molts anys- explica com es va formar una associació, com es va desenvolupar en els seus inicis, com va créixer i com va intervenir en un barri concret de Madrid, i aquesta experiència real em va semblar molt interessant.

L’autor/s del llibre són l’associació cultural La Kalle de Madrid, associació que va néixer el 1984 a la mateixa vegada que al barri de Vallecas s’intentava posar en marxaun programa d’educació compensatòria amb la finalitat de treballar al mateix temps l’educació de carrer amb menors i joves en dificultat social i marginació de la zona.
Així, mentre treballaven el programa d’educació compensatòria van detectar la necessitat d’abordar problemàtiques específiques des del marc de la prevenció i la inserció.
El projecte educatiu de La Kalle s’estructurà en línies detreball que es plantejaven com a resposta a les carències i necessitats de les persones i col•lectius del barri.
Des de llavors que aquesta associació treballa amb població infantil, creant i donant suport al moviment associatiu juvenil i infantil, ajuda als joves amb problemes de drogoaddicció i, intervé en les dificultats personals i socials de les noies joves.
Aquest llibre es unapresentació sistematitzada de l’experiència d’aquesta associació en l’àmbit de l’educació de carrer.
Intenten explicar com han anat passant per diferents fases i han anat avançant en l’elaboració i conceptualització d’un model d’intervenció en medi obert basat en l’acció-reflexió-acció buscant el dinamisme propi de la realitat canviant amb la qual es troben.

2. DESCRIPTORS

Tal i com diu la definició,es tracta de paraules o format de paraules que s’utilitzen per descriure, en aquest cas, descriure de què tracta el llibre.

Voler fer un llistat de descriptors d’un llibre sencer resultaria una llista de paraules que, seguides les unes de les altres, semblarien un diccionari però sense el seu significat i es perdria l’objectiu del que es pretén. Per això, enunciaré els descriptors que m’hansemblat més definitoris separats per temes o millor dit per cada capítol del llibre.

Capítol 1: Ideari: ideals, somnis, utopies, realitats...

- Ideari
- Projecte educatiu
- Model d’intervenció
- Formació
- Línia educativa
- Diversitat individual
- Marc educatiu comú
- Iniciativa social
- Equip humà
- Equip de treball
- Treball socioeducatiu

Capítol 2: Projecte educatiu

- La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la educacion en la calle
  • Educación De Kalle
  • Educación de kalle
  • Educacion de kalle
  • Educación De Kalle
  • La Educacion Tambien Se Muestra En La Calle
  • La Educación De Los Niños De La Calle
  • la kalle

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS