Educación en Finlandia

Páginas: 3 (729 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2013

Sistema educatiu Finlandès.

En els centres no s’ensenya, s’aprèn jugant.
La edat d’escolarització a Finlàndia es a partir dels 7 anys. Els serveis per els nens menors de 7 anys són finançatsamb fons públics i s’inscriuen en el sistema de benestar social*. En el àmbit nacional, per lo que respecta a la política i la provisió de serveis depenen del ministeri de ‘’Asuntos sociales’’ isanitat. I en el àmbit local els responsables són els governs municipals.

Päiväkoti: Centres para nens i nenes de 0 a 7 anys a jornada completa. A partir dels 7 anys amb activitats de temps lliure foradel horari escolar. Ofereixen places de jornada completa o mitja, alguns centres estan oberts les 24 hores del dia. Depenen de ‘’Asuntos sociales’’.
Esiopetus: Serveis preescolars o de preparacióper a l'escola, per nens de 6 anys. Es poden realitzar en els päiväkoti o a les escoles. Depenen del sistema educatiu. És un servei voluntari i gratuït del que poden disposar tots els nens un any abansd'entrar a l'escola.. Funcionen 4 hores diàries. Tanquen a l'estiu i els grups són estables. La ràtio és d’una mestra per 14 nens i nenes o 1 mestra i 2 educadores per 26 nens i nenes. Atenen 4.782nens i nenes (93,4 % de la població de 6 anys) 4 hores diàries.
Avoin päiväkoti: Centres de portes obertes per nens que reben atenció dels seus pares o del sistema organitzat d'atenció familiar.Ofereixen oportunitats de joc i de socialització.
Perhepäivähoito: Sistema organitzat d'atenció familiar per nens de 0 a 7 anys i per a majors de 7 anys. Els treballadors de l'atenció familiar contractatspels governs locals han d'haver cursat un mínim de 250 hores de formació bàsica. Existeix un supervisor per a un màxim de 30 treballadors.
Leikkitoiminta: Centres de joc al aire lliure (tambédisposen d’espai interior) on el personal organitza activitats. Els nens han de anar acompanyats per un familiar. Existeixen alguns centres privats, però la majoria reben subvencions municipals. Treballen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educación en Finlandia
  • LA EDUCACION EN FINLANDIA
  • La Educacion En Finlandia
  • Educacion En Finlandia
  • Educacion en finlandia
  • educación en finlandia
  • Educacion en Finlandia
  • LA EDUCACION EN FINLANDIA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS