Educaci F Sica

Páginas: 19 (4569 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2015
EDUCACIÓ FÍSICA:
EL
TENIS

MARTA BARBOSA NOGUERA
1rBAT E/I
Educació Física: Andreu Díaz Pérez


ÍNDEX: EL TENIS
Primer.
Breu introducció a l'historia d'aquest esport.
Descripció de les regles bàsiques i puntuació.
Com funcionen els torneigs més importants.
Material, instal·lacions, pistes i variacions que comporta cada tipus.
Segon.
Tècniques. Tipus de cops, zones de la pista,desplaçaments,...
Efectes de la bola.
Tercer.
Tàctiques. Fonamentalment que hem de fer, com in quan a l'hora de practicar aquest esport, i els efecte que busquem provocar en el/s contrincants.
Quart.
Valoració dels possibles inconvenients i avantatges del tenis.











Introducció:
El tennis és un esport de pilota en què s'enfronten dos jugadors o dues parelles de jugadors, que es desenvolupa en una pistarectangular dividida transversalment per una xarxa, consisteix en colpejar la pilota amb una raqueta per fer-la passar per damunt de la xarxa de manera que l'adversari no la pugui tornar.
El tennis modern es va originar al Regne Unit a finals del segle XIX. Després de la seva creació el tennis es va fer popular entre les classes altes dels països angloparlants, estenent-se per tot el món al segle XX.Va estar present als primers Jocs Olímpics moderns el 1896 a Atenes, sent esport olímpic fins a París 1924. Després d'haver estat esport de demostració en les edicions de 1968 i 1984 va tornar a assolir la categoria d'esport olímpic a Seül 1988.
Regles de joc:
-Un partit de tennis comença amb la sacada d'un dels jugadors que ha de colpejar la pilota de tal manera que rebot dins del quadrediagonal al del costat del qual treu; és a dir, el jugador sempre ha de servir (treure) de forma creuada.
-Per Cada punt el jugador que treu té dues oportunitats; si falla la primera, té una altra més, almenys que al primer intent la pilota toqui la malla i després caigui en el quadrat que li toca, el que es coneix generalment com net (xarxa en anglès), en aquest cas el jugador repeteix aquest servei.-Després de la sacada els dos jugadors hauran de passar alternativament la bola d'un camp a l'altre a la recerca que el seu rival no pugui tornar abans que rebot dues vegades; si passa això s'aconseguirà un punt.
-Guanyant 4 punts s'aconsegueix un joc, i guanyant 6 jocs s'aconsegueix un set.
-El match o partit es divideix en 2 sets (màxim de 3) en els tornejos de l'ATP World Tour, i en 3, màxim de 5en els tornejos de Grand Slam.

Punts:
Els jugadors (o parelles) comencen separats per la xarxa. Un jugador és designat el servidor, i el jugador rival, o un de la parella rival, és el restador. El servei s'alterna entre les dues meitats de la pista. Per a cada punt, el servei comença darrere de la línia més allunyada de la xarxa, entre la marca central i la línia lateral. El restador potcomençar a qualsevol lloc al seu costat de la xarxa.
A un servei legal, la pilota ha de passar per sobre la xarxa (sense tocar-la) i caure sobre el rectangle de servei diagonalment oposat. Si la pilota toca la xarxa però cau al quadre de servei, serà let o servei de xarxa, que significa servei nul, i el servidor haurà de repetir el servei. El jugador pot servir tantes vegades com serveis de xarxa a unpunt i mai seran tractats com a falta. Una falta és un servei que surt fora del quadre de servei o que no passa sobre la xarxa. També és falta quan el jugador trepitja la línia de fons o més enllà de la marca central de la línia abans que la pilota caigui. Si al segon servei també comet una falta, es produeix una doble falta, i el restador guanya el punt. Si al segon servei no es comet cap falta, ésconsiderat servei legal.
Després d'un servei legal comença un piloteig, on cada jugador (o parelles) intercanvien llançaments sobre la xarxa. Una restada legal consisteix en el fet que el restador colpegi la pilota exactament un cop abans que la pilota hagi botat dues vegades. La pilota llavors ha de tornar a passar sobre la xarxa i botar a l'altra meitat de la pista. El jugador que no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EDUCACI N F SICA
  • Educaci N F Sica
  • Educaci N F Sica
  • Educaci n f sica
  • EDUCACI N F SICA
  • Educaci N F Sica
  • Educaci N F Sica
  • Educaci n F sica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS