EDUCACIO FISICA TREBALL

Páginas: 5 (1139 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2015


LA

CONDICIÓ

FÍSICA.

Ainoa Vila 3ª1

1. CONCEPTE
La condició física o forma física és el nivell d'energia i vitalitat que permet a les persones dur a terme les tasques diàries habituals, disfrutar del temps lliure actiu, i que també ajuda a evitar malalties i a desenvolupar el màxim de la capacitat intel·lectual tot experimentant plenament la meravella de viure.
S'entén per condició físicael desenvolupament dels diferents components que incideixen en la condició física. Aquests components són les capacitats físiques bàsiques (força, velocitat. resistència i flexibilitat. )
Hi han també factors relacionats amb hàbits higiènics que incideixen en el nivell de condició física, ja que afecten als sistemes i aparells del cos humà; aquests hàbits són:
Practicar una dieta equilibrada ivariada.
Evitar la ingesta de substàncies que afecten negativament a l'organisme (begudes alcohòliques, drogues o tabac).
Dormir entre 7 i 9 hores diàries.

2. CAPACITATS FÍSIQUES BÀSIQUES


2.1 RESISTÈNCIA
La resistència és la capacitat de l'organisme que permet mantenir un esforç físic d'intensitat moderada o alta durant un temps prolongat i endarrerir el cansament que l'exercici provoca. Ja quel'energia que necessita la fibra muscular per realitzar les contraccions que permetran el moviment, l'obtenim de la hidròlisi dels enllaços fosfòrics de l'ATP (ATP → ADP + P + energia). La intensitat i el volum de l'exercici físic determinarà la via que l'organisme utilitzarà i conseqüentment el tipus de resistència que s'estarà treballant.
·TIPUS DE RESISTÈNCIA:
· Resistència aeròbica: Tracta defer exercici físic durant un cert temps sense variar el ritme i així aconseguir que l’exercici es pugua fer durant un llarg temps sense reduir la intensitat. Aquest tipus de resistència destaca pel treball continuat, seguit, és a dir, quantitatiu. Es necessita dominar aquesta tècnica per poder dur a terme l’altre tipus de resistència, la resistència anaeròbia
·Resistència anaeróbica: Aquestaresistència es condicionada per l’aport insuficient d’oxigen als músculs. Es dona amb alguns exersis amb molt de moviment o als quals s’ha de fer molta força. Es treballa un esforç físic en poc temps posible, però en el qual s’ha de dedicar molt de treball i enegia. Quan es fan carreres amb gran velocitat i on intervenen molts músculs de tot el cos, s’està practicant aquest tipus de resistència.
·TESTDE RESISTÈNCIA AERÒBICA I ANAERÒBICA:
·Objetiu: Valorar la resistència aeròbica-anaeròbica.
·Desenllaç: Consisteix en recorrer la distància d’un quilometre en el menor tenps possible. Se anota el temps emprat. El resultat es pot valorar en la taula en la anotació corresponent.
·Material i instalacions: Cronometre. Pista d’atletisme o terreny pla sense moltes corves perfectament delimitat.



2.2FORÇA
És la capacitat que ens permet, per mitjà d’accions musculars (contraccions), tant el vèncer una resistència (càrregues) com oposar-se a ella encara que només sigua, el crear una tensió suficient per a intentar-ho.
Els efectes produïts pel treball regular de la força repercuteixen fonamentalment sobre l’aparell locomotor, és a dir, ossos, músculs, tendons i lligaments, que a la seua vegadarepercuteix directament en el creixement i el desenvolupament corporal.
·TIPUS DE FORÇA:
·Força de velocitat: És vèncer una resitència mitjana a gran velocitat d'execució.
·Força de resistència: Força que fem servir per a remar, és a dir vèncer una resitència mitjana a velocitat mitjana durant un temps.
·Força máxima: Força per aixecar un sac de ciment on no importa el temps que es dedica a vèncerla resistència que sol ser molt gran.
·TEST DE FORÇA:
Material: No es necesita més que un cronòmetre i un espai on poder fer abdominals.
Per començar:
Només cal que el subjecte faci tantes abdominals possibles durant 15 segons. Un cop fet això, es multiplica el resultat per 4 i veiem la següent taula:

Més de 48 = Excel•lent
De 44 a 48 = Molt bé
De 36 a 40 = Bé
De 28 a 32 = Regular
Menys de 28...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball Educació Fisica
  • treball educacio fisica
  • Treball Educació Fisica
  • Fisica treball
  • Treball Educaci F sica
  • Educació Física 2N Batxillerat: Treball Preparació Física.
  • Educació Física
  • Educacio fisica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS