Educacion Fisica

Páginas: 9 (2066 palabras) Publicado: 17 de enero de 2013
NOMS Juan Manuel Martínez,
Eric López,
Roberto Jiménez

PROF Jesús Egea
CURS 2011-2012 (4A)
DATA 22/09/2011







-Via Lactea

-Sistema solar

-El sol

-Els planetes

-Cometes

-Asteroides

-Meteorits

-Estels

-Altres






Via Láctea

La Via Làctia és una gran galàxia, espiral, que te un tamany d’uns 100.000 anys llum de diàmetre i té una massa demés de dos bilions de vegades la del Sol, te uns 100.000 milions d’estels, entre ells, el Sol. El Sistema Solar està en un dels braços de l’espiral, a uns 30.000 anys llum del centre.

La Via Làctia té forma de lent convexa. El nucli té una zona central de forma el•líptica i uns 8.000 anys llum de diàmetre. Les estrelles del nucli estan més agrupades que les dels braços. Al seu voltant hi haun núvol d'hidrogen, alguns estels i cúmuls estel•lars.

El nom Via Làctia prové de la mitologia grega i en llatí significa camí de llet. Aquesta és, en efecte, l'aparença de la banda de llum que envolta el firmament, i així ho afirma la mitologia grega, explicant que es tracta de llet vessada del pit de la deessa Hera.









El Sistema Solar


El sistema solar està format peruna estrella central, el Sol, els cossos que l'acompanyen i l'espai que queda entre ells.

Hi ha nou planetes que giren al voltant del Sol: Mercuri, Venus, la Terra, Mart, Júpiter, Saturn, Urà, Neptú i Plutó. La Terra és el nostre planeta i té un satèl•lit, la Lluna.

Els 10 elements més abundants al sistema solar són:

Símbol Element químic Átoms
H Hidrogen 1.000.000
He Heli 63.000
OOxigen 690
C Carboni 420
N Nitrogen 87
Si Silici 45
Mg Magnesi 40
Ne Neó 37
Fe Ferro 32
S sofre 16







El sol
És l’estel més proper a la Terra i l’element més gran del Sistema Solar. Els estels són els únics cossos de l’Univers que emeten llum. El Sol és també la nostra principal font d’energia, es manifesta, sobre tot, en forma de llum i calor. Es va formar fa 4.500milions d’anys i té combustible per a 5.000 milions més.
La capa exterior es la que veiem, té una temperatura de 6.000 ºC, amb zones més fredes (4.000 ºC) que anomenem taques solars.
El Sol (i tot el Sistema Solar) gira al voltant del centre de la Via Làctia, la nostra galàxia. Dóna una volta cada 200 milions d’anys. Ara es mou cap a la constel•lació d’hèrcules a una velocitat de 19 Km./s.Els Planetes


Els materials compactes són al nucli. Els gasos, si n'hi ha, formen una atmosfera sobre la superfície.
Mercuri, Venus, la Terra, Mart i Plutó són planetes petits i rocosos, amb densitat alta.
Tenen un moviment de rotació lent, poques llunes i forma bastant rodona.
Júpiter, Saturn, Urà i Neptú, els gegants gasosos, són enormes i lleugers, fets de gas i gel.
Els 9planetes son:

Mercuri:

És el planeta més proper al Sol i el segon més petit del Sistema Solar. Mercuri és menor que la Terra, però més gran que la Lluna.
Si ens situéssim sobre Mercuri, el Sol ens semblaria dues vegades i mitja més gran.
Els romans li van posar el nom del missatger dels déus perquè es movia més ràpid que els altres planetes. Dóna la volta al Sol en menys de tres mesos. Encanvi, Mercuri gira lentament sobre el seu eix, un cop cada 58 dies i mig. Abans ho feia més ràpid, però la influència del Sol l'ha anat frenant.



Venus:

És el segon planeta del Sistema Solar i el més semblant a la Terra pel seu tamany, massa, densitat i volum. Els dos es van formar en la mateixa època, a partir de la mateixa nebulosa.
No obstant això, és diferent de la Terra. No té oceansi la seva densa atmosfera provoca un efecte hivernacle que eleva la temperatura fins als 480 º C, és abrasador.
Els primers astrònoms pensaven que Venus eren dos cossos diferents perquè, de vegades es veu una mica abans de sortir el Sol i, altres, just després de la posta.
Venus gira sobre el seu eix molt lentament i en sentit contrari al dels altres planetes. A més, el dia en Venus dura més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Educación Física y la Actividad Física
  • Educacion fisica
  • Educación Física
  • Educacion Fisica
  • Educacion Fisica
  • Educacion Fisica
  • Educacion fisica
  • Educacion fisica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS