Educacion Fisica1

Páginas: 2 (300 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2015

HISTÒRIA

El judo rep aquest nom perquè prové del terme japonés que significa "camí de la flexibilitat, de la suavitat o camí apacible".  El Judo va ser creat pel doctorJigoro Kano a finals del segle XIX, sobre la base dels mètodes d'autodefensa orientals dels samurais, que va combinar l'estil i les tècniques del jujitsu per a crear la novadisciplina.
Kano, quan tenia 20 anys,  va fundar el primer kodokan (escola de judo) en 1882, en Shitaya. Es va convertir en un mestre distingit i  va establir la  filosofiaoriental del judo que sosté que ha de fer-se un entrenament mental i físic per a aconseguir que la ment i el cos estiguen en un estat d'harmonia i equilibri, conceptefonamental en la majoria de les arts marcials. Va introduir el principi de tskuri-komi. En 1890, el judo estava ja arrelat al Japó i es va fer ràpidament popular. Les autoritatsEducatives de Japó ho van adoptar com a esport oficial i la policia la va incloure en els seus programes de entrenament.

Les tècniques del judo bàsicament són projeccions,immobilitzacions, luxacions i estrangulacions. El judo actual ha perdut bona part de la cavallerositat originària i s'ha convertit en un esport de competició, en una baralla molttravada, on és molt difícil veure la puresa de la tècnica que antigament s'ensenyava.
La popularitat del Judo va aumentar dramàticament després d'una competència famosapatrocinada per la Policia de Tòquio en 1886, on l'equip de Judo va véncer a l'escola més coneguda de Jujutsu en aquell moment. Després es va fer part del sistema d'educació físicajaponés i va començar la seua expansió a nivell mundial. En 1964 Judo masculí va passar a formar part de les Olimpíades. En 1992 Judo femení va ser inclòs en les Olimpíades també.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • fisica1
  • FISICA1
  • Fisica1
  • FISICA1
  • fisica1
  • Fisica1
  • fisica1
  • Fisica1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS