educacion infantil

Páginas: 8 (1937 palabras) Publicado: 10 de febrero de 2015
MÈTODE ESTIVILL



Introducció:
Eduard Estivill va néixer a Barcelona l'any 1948, és metge i escriptor de llibres d'autoajuda relacionats amb la família. El seu llibre més destacat es “Duérmete niño”.
El seu mètode es defineix com un sistema d'entrenament en unes pautes de conductes que permeten aprendre a dormir fàcilment. És un mètode amb tècniques derivades de la psicologia conductual.Metodologia:
Consisteix a deixar el nen al seu llit i explicar-li que és l'hora de dormir, que l'estimes molt i que vas a ensenyar-li a dormir sol. Quan el nen, protesti o plori s'ha d'esperar un temps per acudir novament al seu llit i tornar a dir-li el mateix. L'interval de temps amb què acudim a la seva habitació es va ampliant, de manera que en uns dies (o més) aconseguirem que ho entenguii dormi sol.
Taula de temps:
DIA
1ª ESPERA
2ª ESPERA
3ª ESPERA
ESPERAS SUCCESIVES
1
1 minut
3 minuts
5 minuts
5 minuts
2
3 minuts
5 minuts
7 minuts
7 minuts
3
5 minuts
7 minuts
9 minuts
9 minuts
4
9 minuts
11 minuts
13 minuts
13 minuts

Considera que els pares fan que el nadó adquireixi hàbits inadequats de son. És a dir, quan són nadons, els dormim a diferentshoraris, a la cadira, al cotxet de passeig, al bressol o al llit, en braços, amb llum tènue, a les fosques ... D'aquesta manera el nadó no adquireix una rutina adequada a l'hora d'agafar el son.
Avantatges :
- Ajuda a organitzar la son del nen.
- Ensenya la importància dels hàbits al nen.
- El sistema pot aplicar-se a la resta dels hàbits.
Inconvenients:
- Dolorós pels pares per tenir plorantal nen, allargant els intervals perquè entengui que es el moment de dormir.
- No tots els nens son iguals i no es convenient aplicar el mateix mètode a tots els nens, sinó que hauria de ser personalitzat.
- Falta de la necessitat bàsica de proximitat i el contacte amb els pares, el mètode perjudica el vincle entre pare-fill.
- El plor es estressant i l'estrès pot provocar al nen canvis idanys psicològics.
- Incomprensió a les necessitats primàries del nadó.

Valoració personal:
Després de buscar molta informació, opinions de pares que l'han realitzat, opinions personals d'altres professionals com psicòlegs o metges sobre el mètode Estivill, he arribat a la conclusió que és un mètode que valora més les rutines diàries del nen que l'afectivitat i la necessitat de compartir momentsamb els seus pares.
Aquest mètode és molt general, perquè no és un sistema individualitzat, sinó que s'aplica a tots els nens iguals. Cada nen té les seves necessitats i a més per dormir, potser no necessita una explicació de que ha de dormir sol, sinó un conte o una cançoneta i passar una bona estona tranquil·la i relaxada amb els seus progenitors.
Estic d'acord de que el dormir ha de seruna rutina, que el nen ha de saber que quan arriba l'hora s'han d'anar al llit tranquils i sense cap mena de pors. Penso que han de saber que tot i que ells estiguin sols al seu llit, tenen el nostre suport si el necessiten.












MÈTODE: ROSA JOVÉ


Introducció:
Rosa Mª Jové Montanyola va nèixer a Lleida l'any 1961. Es psicòloga infantil especialitzada en psicologia clínicai juvenil i en psicopediatria. Es experta en tractaments dels trastorns de la son. Un dels seus llibres més destacat es “ Dormir sin lágrimas” (2006).

Aquest mètode es caracteritza per l'aprenentatge natural i el colecho, és a dir, no tracta d'aplicar un mètode o unes normes, sinó de superar diferents situacions amb afecte i comprensió.

Metodologia:
Consisteix en que s'ha d'adoptarl'opció més convenient a la necessitat del nen i els pares. Considera que un nen sa, dormirà tota la nit algun dia, no s'ha de pressionar perquè aquest procès s'acceleri, sinó que la son es una necessitat vital i que es regularà d'acord a la necessitat de cada moment. Si el nen plora es perquè necessita alguna cosa i per tant, se l'ha d'atendre.
Quan el nen es desperta, segons la Rosa Jové, es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educación Infantil
  • Educacion Infantil
  • Educación Infantil
  • La educacion infantil
  • educación infantil
  • Educación Infantil
  • Educacion Infantil
  • Educacion Infantil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS