educacion prohibida

Páginas: 16 (3885 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2014
EDUCACIÓ PROHIBIDA

INTRODUCCIÓ

El documental de l'educació prohibida ens parla sobre l'educació i la importància que aquesta té en tot el món. Ens explica el recorregut que ha fet i com ha evolucionat al llarg dels anys, ens explica també els punts més febles i els errors que hi ha en l'actualitat i ens proposen nou models i tècniques que no tenen res a veure amb l'educació actual.Primerament ens parla sobre els orígens del sistema educatiu, q ue remunten a l'antiga Grècia (l'escola pública, obligatòria i gratuïta). Després ens introdueix al model Prussià, del qual l'educació actual conté moltes coses d'aquest model com, les qualificacions, els exàmens, els sistemes de premis i càstigs... Una educació on predomina la competència entre uns i altres i que no és centra en capmoment en els infants. El model Prussià es va estendre per tot el món, encara que no fos el model ideal ja que, antigament l'educació es centrava en formar a nens per a treballar en comptes d'aprendre, crear, investigar, observar...

Després del repas històric de l'educació, és centra en el model educatiu actual, en el qual veiem que és un model que vol arribar a crear una sèrie d'infants idèntics,amb els mateixos coneixements, és un sistema separatista on fan creure que el fracàs és el nen i d'aquesta manera poder triar quins són els infants que arribaran a la universitat i quins hauran de deixar d'estudiar i posar-se a treballar, perquè li han fet creure que no està capacitat per continuar formant-se.

Tot això i molt més ens ho expliquen a través de declaracions d'educadors dediferents parts del món els quals, estan en contra d'aquest sistema on principalment no motiva als nens a aprendre, on el professor imposa restriccions i castigà quan els objectius no es compleixen i on els professors no s'involucren amb els alumnes, de tal manera que acaben veien la seva feina com una rutina i una monotonia. Aquests professionals que intervenen en el documental expliquen que actualmenthi ha molts projectes d'educació lliure i independents de l'educació actual, on l'objectiu d'aquesta és crear un entorn on els alumnes estiguin al mateix nivell que el professor, on no hi hagi separacions per edats, si no que cada infant avanci al seu ritme sense pressions ni imposicions, on es valorin les emocions, els interessos dels infants i on sigui present l'autodisciplina.
Finalment, aquestdocumental ens parla de la figura dels pares i de la importància que tenen ells en l'educació dels seus fills.
EDUCACIÓ PROHIBIDA

Mitjans de comunicació, milers de llibres, discursos polítics, organismes internacionals, filòsofs... Tots coincideixen amb la importància de la educació.
Pugen salaris, baixen salaris, s'imiten models educatius per millorar l'educació, però res d'això evita quehi hagi tantes escoles com realitats socials, escoles marginals, escoles per pobres, escoles per obrers, escoles de classe mitja, escoles públiques i privades, escoles per rics, escoles d'elit... Gran part d'aquestes pretenen incluir i tenir la major quantitat d'estudiants, altres és centren en formar treballadors de diferents jerarquies i només una poca quantitat d'aquestes és dediquen a lessuposades escoles d'elit.
Ens ensenyen a estar lluny un dels altres i a competir entre nosaltres, per tal de treure els millors resultats.
L'estudiant després de 13 anys fracassa, fan creure que és ell el que fracassa, quan no és ell si no, el que fracassa es el sistema.
Les reformes educatives actuals estan mal enfocades i això es un problema de concepció bàsica. És una matèria estàtica on elsinfants callen i obeïxen i els professors estan centrats en el currículum i en arribar als objectius.
El problema es que el sistema educatiu no ha canviat tant ràpid com la resta de la societat.
Busquen un número (nota) que defineixi la qualitat de persona que ets i això crea conflictes a nivells cognitius, de tal manera, que estimula als infants a competir entre ells per obtenir els premis als...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educacion Prohibida
  • LA EDUCACION PROHIBIDA
  • la educacion prohibida
  • La educación prohibida
  • Educacion prohibida
  • la educación prohibida
  • La educación prohibida
  • La educacion prohibida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS