educacion y conocimiento de la verdad en el pensamiento platonico

Páginas: 3 (662 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2014
1-Educació i coneixement de la veritat en el pensament platònic.
En aquest debat plantejarem si és necessària la implicació de l'educació en l'obtenció d'un coneixement veritable i absolut o podemprescindir considerant que el coneixement total s'obté del món físic.
Aquest plantejament és de gran importància ja que segons Plató, només aquells que posseeixen un coneixement veritable serancapaços de governar de forma justa la ciutat, és a dir, que només els filòsofs seran bons governants, ja que són els únics que saben, i aplicant l’intelectualisme moral, són els únics que ho faranbé(qui sap,fa). Per això hem de saber si l'educació es un requisit imprescindible en l'ànima d'aquells que tinguen un coneixement veritable, i si seran els més ben qualificats per governar.
Primeramentens centrarem en la teoria de les Idees de Plató, que distingeix entre diferents nivells de realitat dels que s'ocupen diversos graus de coneixement. La realitat, queda dividida en aquesta teoria enquatre parts, en la qual la veritat absoluta està representada per la Idea de bé o món intel·ligible. Per baix d'aquesta trobem els objectes matemàtics, que són abstractes però tracten d'imitar lesidees. D'aquestes realitats s'ocupa el coneixement científic, i la intel·ligència la que ocupa les Idees i el pensament el que estudia als objectes matemàtics. Les altres dues realitats queconstitueixen el món sensible són els objectes físics estudiats per la creença i, les imatges, de les quals s'ocupa la imaginació. Aquests últims tipus de coneixement conformen l'opinió.
Una volta entésl’intel·lectualisme moral, i el símil de la linia(el recentment explicat) passem a explicar que l'educació és entesa per Plató com un procés de "ascensió al món intel·ligible" per part de l'ànima. Mitjançantaquest fet, l'ànima contempla les Idees escapant de les roïnes del món sensible. Això li permet a l'home entendre els conceptes que són representats per les ombres i dirigir de forma correcta les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Pensamiento La Verdad Y El Conocimiento
  • Pensamiento De Platón Sobre La Educación.
  • Conocimiento de la verdad y gobierno de la ciudad platon
  • EL CONOCIMIENTO Y SUS IMPLICACIONES EN LA EDUCACIÓN A LA LUZ DEL PENSAMIENTO COMPLEJO
  • La Verdad De Platon
  • Pensamiento platónico
  • PENSAMIENTO PLATÓNICO
  • Pensamiento De Platon

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS