Educació Física

Páginas: 8 (1848 palabras) Publicado: 30 de septiembre de 2014
GUIÓ DE TREBALL
1.Definició.(es tracta d’explicar que són).
2.L’orientació.
a. El mapa.
I: L’escala
II: Les corbes de nivell.
b. La brúixola
3.L’acampada.
a. Planificació.
b. Equipament necessari.
c. La tenda de campanya.
I: Tipus.
II: Muntatge.
4. El senderisme.
5. Els nusos i la seva utilització.
6. Normes de seguretat a la naturalesa.1. Les Activitats físiques en el medi natural són activitats físiques de caire recreatiu que és caracteritzen per desenvolupar-se en la naturalesa mateixa, en contacte directe amb el medi. Quan estiguis Activitats són contemplades com una pràctica esportiva s'anomenen esports d'aventura.

1. L'orientació és l'acció de situar, de vegades en l'horitzó un rumb geogràfic, principalment l'orient(d'aquí el seu nom) el nord o també en el cas d'usar un rellotge per a orientar-se en l'hemisferi nord, el sud, i amb relacionar la rosa dels vents en un lloc en particular. L'orientació és utilitzada per animals i per l'ésser humà encara que és ben sabut que molts vegetals també l'apliquen. Altra forma de definir orientació és la forma en la qual coneixem l'espai que ens envolta, guiant-nos peruns punts ja coneguts que actuen com a referència. Alguns mètodes per a orientar-se en qualsevol punt són:
·Determinació del meridià (línia nord-sud) mitjançant l'ombra produïda durant el dia, amb l'ajuda d'un rellotge. Per a això es disposa horitzontalment un rellotge analògic i es fa coincidir l'agulla horària amb l'adreça on es troba el sol en aqueix moment: l'adreça sud (si estem en la zonatemperada de l'hemisferi nord) quedarà en la bisectriu de l'angle que forma l'agulla horària amb les 12. Un exemple: si són les 3 de la vesprada en el rellotge i dirigim l'agulla horària cap al lloc on es troba el sol, la línia que indica el sud quedaria en la bisectriu de l'angle que forma el nombre 3 amb les 12, és a dir, la posició que tindria l'agulla horària a la 1 i mitja. Naturalment cal teniren compte la diferència entre l'hora solar i l'hora legal, és a dir, que si estem a Castelló a les 7 de la vesprada en horari d'estiu, haurem de dirigir l'agulla horària cap al lloc on es troba el sol, li restem dues hores i l'adreça sud quedaria a les 2 i mitjana en aquest rellotge.
·Localització de l'estrella polar (hemisferi nord) o mitjançant la constel·lació creu del sud en l'hemisferisud (i també en la zona intertropical de l'hemisferi nord, on és possible també veure a la Creu del Sud).
·Mitjançant l'ús de la brúixola
·Es pot localitzar en l'hemisferi sud mitjançant la "Creu del Sud" però en una nit estrellada.

1. L'acampada o càmping ,és una activitat comunament a l'aire lliure que implica passar una o més nits en una tenda, carpa o caravana, generalment amb la finalitatd'allunyar-se de la civilització i gaudir de la naturalesa. No obstant això existeixen acampades amb altres fins, enmig de la civilització o fins i tot sota sostre com és el cas dels refugiats per catàstrofes naturals o fins i tot el de manifestants.
a. Has de saber amb seguretat als llocs on t’instal·laràs per tal de que no hi hagi cap imprevist. Has de tenir tot el material necessari i adequatper el lloc on aniràs.
b. El imprescindible seria portar: la tenda de campanya, roba d’abric, menjar (el necessari) , mochilla per portar una bona quantitat d’aigua i depèn de la persona es pot portar algun equipament més.
c. A-Frame Carpes Botigues d'A-Frame són els tradicionals de forma triangular, tendes de campanya que estan fetes de material lleuger i només hi ha dues persones. Si elclima es torna extrema en el viatge, una lona que es necessita per a una protecció addicional. Carpes de cabina Botigues de cabina estan fetes de materials més pesats i són més difícils d'establir ja que inclouen participacions i llocs; de suportar el mal temps si es construeix adequadament. Ja que són més grans, quatre o més persones poden cabre dins. Carpes túnel Una tenda de campanya túnel...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educacio fisica
  • Educació Fisica
  • EDUCACIÓ FISICA
  • educacio fisica
  • Educacio Fisica
  • Educacio fisica
  • La Educacio Fisica
  • EDUCACIÓ FISICA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS