educació física

Páginas: 20 (4784 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2014
SESSIONS EDUCACIÓ FÍSICA

SESSIÓ Nº 1: Educació integral de la persona en i a través del cos i del moviment, en els àmbits: emocional, cognitiu, físic i social.
Creiem que aquestes activitats són fonamentals per a portar-les a terme els primers dies de curs per a poder identificar com estan com a grup classe i començar a treballar i jugar cooperativament i en equips.
Objectius:
1.Detectar el nivell de cohesió del grup
2. Participar activament de les activitats
Escalfament:
1. Cadena i nexe d’unió: amb aquest joc el que volem treballar és reforçar l’empatia dins el grup classe.
2. Pilota caçadora: és molt important que es donin compte de que quants més siguin, més fàcil és el joc i per tant han d’intentar jugar cooperativament.
Part central:
1. Tocar qui t’ha tocat / matar:aquest joc ens serveix per anar detectant el nivell del grup i així anar revisant les diferents consignes donades i anar canviant-les segons l’objectiu.
2. Virus i metges: és un joc de rol en el qual assignes diferents personatges depenent de les característiques de cada nen i del paper que més li convingui fer. Amb aquest joc també és important la comunicació visual per tal de poder aconseguirsalvar-te.
3. 10 passades: joc on només pots fer 10 passades per tocar a algú, es fa en grups, és un joc on és treballa la cohesió de grup i tot i que és un joc d’oposició, la competitivitat hi és poc present.
Calma:
1. Lleó engabiat: es tracta de que amb un cercle fet per corda engabiïn al lleó dins i han d’evitar ser tocats per ell, en aquest joc es poden dividir en grups si són una classemolt nombrosa i s’hauria d’utilitzar bandes cooperatives per a fer-lo sense que es fessin mals els alumnes.


SESSIÓ Nº 2.
Aquests jocs en poden ajudar a veure quin rol tenen els diferents alumnes a la classe i així intentar donar més protagonisme a aquells alumnes que menys se’ls veu. També és important que treballin cooperativament i que aprenguin que són un equip tot i les sevesdiferències.
Objectius:
1. Cooperar amb els companys per poder arribar a una fita comuna.
2. Mostar una actitud de col·laboració.
Escalfament:
1. Joc del rei: joc d’imitacions, amb aquest joc dónes protagonisme a cada alumne ja que els seus companys en algun moment hauran de seguir les seves consignes.
Part central:
1. Caçador de bolets: joc de tocar i parar
2. Agafar la cua: joc de tocar i parar, ontothom va contra tothom i s’han d’aconseguir el màxim de cues possibles.
3. Cadena tròfica o cicle de vida: amb aquest joc s’estableixen diferents rols ja que és un joc d’estratègia i algun membre del grup agafa la posició de líder.
4. Curses de relleus: aquest joc es pot anar modificant amb diferents consignes com per exemple: un relleu normal, el camió de bombers on es treballa laresistència, creuar el riu on es treballa la cooperació i la comunicació de tot el grup, etc.
Calma:
1. El director d’orquestra: aquesta activitat es fa a partir d’un cercle de tots els alumnes, on una persona (normalment escollida especialment pel mestre, pot ser un líder per exemple) marxa fora de l’aula. Els alumnes en cercle escolliran a una persona  perquè sigui el director i toqui instruments, senseque s’assabenti el company de fora; el director anirà canviant d’instruments quan vulgui i els demés l’han de seguir. La persona que ha marxat fora ha d’intentar esbrinar qui és el director. Aquest joc és important per tal de controlar una mica al líder de la classe i fer-li passar un moment d’incertesa.
SESSIÓ Nº 3. Sortida a la granja.
En la tercera sessió vam anar d’excursió a la granja on vampoder treballar diferents característiques i capacitats que són bones per treballar-les amb els nens per afavorir el seu desenvolupament, i allà vam fer tot un seguit d’activitats:
1. El cavall: en aquesta activitat el que es va voler era fomentar el lideratge sobre el cavall i com guiar-lo des del costat. L’activitat consistia en trobar un líder en el grup que fos capaç de liderar el cavall...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educacio fisica
  • Educació Fisica
  • EDUCACIÓ FISICA
  • educacio fisica
  • Educacio Fisica
  • Educacio fisica
  • La Educacio Fisica
  • EDUCACIÓ FISICA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS