Educació infantil

Páginas: 2 (415 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2013
PANTALLES: Un bon mètode d’aprenentatge?

Actualment les pantalles formen part de la vida diària de cada persona. El nostre dia a dia està format per tot tipus de pantalles: mòbils, portàtils,televisors, tablets... En aquest article intentarem treure el màxim profit en l'educació amb aquestes noves tecnologies que ens envolten.

La majoria dels infants des de que s'aixequen fins que van adormir passen moltes hores davant la pantalla, ja sigui mirant la televisió, jugant amb el mòbil del pare o de la mare, jugant als videojocs... És bo que els infants puguin gaudir de tot això però ambcerta mesura, ja que, pot arribar a ser perjudicial per ells. Molt sovint se superen les dues hores al dia, xifra que pot augmentar durant el cap de setmana. El temps que dediquen a aquestesactivitats es resta a altres activitats socialitzadores, com els jocs, els passejos o la lectura de contes; activitats molt importants per el desenvolupament social.

Una de les situacions que ens trobemhabitualment és el temps que l'infant dedica als videojocs. Avui en dia és un dels principals entreteniment de la majoria d'infants: play station, nintendo, ordinador, mòbil... aquest ús perjudica a laseva salut així com a la seva intel·ligència i educació.
Estem acostumats a veure que aquests aparells són un suports per als adults quan l'infant està en moments d'espera com: un trajecte envehicle, la espera d'una consulta, en un restaurant...
En aquestes situacions hauríem de fomentar jocs com: endevinalles, contes, dibuixos, cançons,
Les nostres recomanacions per fer-ne un bon úseducatiu d'aquests aparells són:

Establir un límit d'hores i dies a la setmana.
Fer una selecció de jocs educatius.
Mantenir-lo fora del seu abast.
Fer-ne l'ús en presencia d'un adult.

Un altre deles situacions seria quan l'infant arriba de l'escola és mirar la televisió mentre està berenant. Això comporta una distracció a l'hora d'alimentar-se i d'establir relació amb la família ja que en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educaci n Infantil
  • 1r CICLE EDUCACIÓ INFANTIL
  • educació infantil (freinet)
  • Educació infantil
  • Licenciatura en educaci n infantil
  • Unitat De Programació Educació Infantil
  • La Educaci n Art stica en la Educaci n Infantil
  • Resum article de la Documentació en Educació infantil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS