Educació

Páginas: 22 (5305 palabras) Publicado: 10 de enero de 2013
APRENENTATGE A PARTIR DEL JOC








Marta Beneyto Tort
Mireia Dolz Martínez
Sara Montore Ramírez
Paula Tomás Rodríguez
4t d’ESO
Treball de recerca
Tutora: Rosa Llanos

ÍNDEX

Introducció
Aprenentatge a través del joc
Àmbits per a jugar
Classificació dels jocs
Tipus de jocs materials
Experiències
Entrevistes
Conclusions
Valoracions
BibliografiaINTRODUCCIÓ

Nosaltres hem triat aquest treball sobre l’aprenentatge a partir del joc per diversos motius. La Paula, la Marta i la Sara estan interessades en aquest tema perquè de grans volen fer la carrera de magisteri, ja que els hi agraden els infants. La Mireia en canvi, vol centrar-se en la part més psicològica, més concretament en la pedagogia.
En aquest treball ens centrarem enels infants que tingui de 3 a 6 anys, és a dir els que estiguin cursant Parvulari. Ens sembla que aquesta edat és l’adequada ja que és l 'etapa on els nens aprenen moltes coses a través dels jocs.

CONCEPTES
En aquesta part definirem alguns conceptes que són importants per després entendre el cos del treball.

Aprenentatge:
Procés d’adquisició de noves pautes de conducta, més o menyspermanents, per mitjà de l’experiència. Més simplement, es defineix com la modificació del comportament.
Les ganes d’aprendre generen:
Desig + Actitud positiva + Esforç = Aconseguir els objectius proposats.

Jocs:
Un joc és una activitat estructurada o semiestructurada, normalment empresa per diversió però, de vegades, també amb fins educatius. Un exemple de joc són els escacs, on cal usar elcervell per a jugar la partida i guanyar-la. Les parts clau d'un joc són els objectius, les regles, els reptes i l'interactivitat. Els jocs normalment generen estimulació física o mental i, sovint, ambdues; ajuden a adquirir habilitats pràctiques, serveixen com a exercici i desenvolupen un rol educacional i psicològic.



Pedagogia:
La paraula pedagogia té l'origen en el grec antic paidagogós.Aquest terme estava compost per paidos ("nen") i gogia ("conduir" o "portar"). Per tant, el concepte feia referència a l'esclau que portava els nens a l'escola.
En l'actualitat, la pedagogia és el conjunt dels sabers que estan orientats cap a l'educació, entesa com un fenomen que pertany a l'espècie humana i que es desenvolupa de manera social.
La pedagogia, per tant, és una ciència aplicada ambcaracterístiques psicosocials que té l'educació com a principal interès d'estudi.
És important destacar que la pedagogia es nodreix de les aportacions de diverses ciències i disciplines, com l'antropologia, la psicologia, la filosofia, la medicina i la sociologia.
De tota manera, cal destacar que hi ha autors que sostenen que la pedagogia no és una ciència, sinó que és un art o un tipus deconeixement.
La pedagogia pot ser categoritzada d'acord a diversos criteris. Sol parlar-se de la pedagogia general (vinculada a allò més ampli dins l'àmbit de l'educació) o de pedagogies específiques (desenvolupades en diferents estructures de coneixement segons els esdeveniments percebuts al llarg de la història).
La pedagogia també ha estat vinculada amb la andragogia, que és la disciplina del'educació que es dedica de formar l'ésser humà de manera permanent, en totes les etapes de desenvolupament d'acord a les seves vivències socials i culturals.

Nen:
Un nen és un esser humà que encara no ha arribat a la pubertat, és a dir una persona que està a la infància i que té pocs anys de vida.
La infància és una època que avarca varies edats: des de que és un recén nascut fins a laadolescència. El desenvolupament del nen implica una sèrie d’aprenentatges que seran clau per a la seva formació com a adult. Els seus primers anys el nen aprèn a parlar i després a llegir i a escriure. Amb el temps va a l'escola i aprèn a educar-se a l'escola i adquireix els coneixements basics de la societat.


Parvulari:
Quan parlem de parvulari ens referim a l'etapa de l'educació infantil abans de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • en educació
  • la educaci o
  • la educacio
  • Educacio
  • Educacio
  • educacio
  • Educació
  • Educacio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS