Educación Física

Páginas: 9 (2225 palabras) Publicado: 25 de junio de 2013
PLANIFICACIÓ D’ENTRENAMENT




Introducció.............................................P.3

Teoria i objectiu de l’esportista............P.4-8

Planificació de l’entrenament...............P.8-12

Exercicis................................................P.12-15

Conclusió...............................................P-16







1.Introducció

Per a començar, el motiud’aquest treball, es ser capaç de fer una guia per al seu ús posterior, per a que així es pugui tenir unes pautes a seguir a l’hora de fer l’entrenament.
També s’espera que a partir d’aquest treball, es pugui posar en pràctica en el futur en qualsevol tipus d’esport.
El treball consta d’una explicació prèvia constatant les fases o els punts clau per a poder fer l’exercici..
A continuació es dona asaber el tipus o les característiques a tenir en compte enfront a la planificació, i per últim explicaré la taula de planificació molt detalladament i faré una petita conclusió.







2.Teoria
La planificació
La planificació consisteix en la preparació i desenvolupament d’una estructura de treball amb un objectiu determinat.
La planificació pot ser semestral, trimestral o anual, segonsla mes adequada per a l’esportista, després aquest temps es dividit en diversos períodes i etapes amb objectius concrets i metes d’acompliment.
Els criteris en els que es basa la divisió i la planificació de l’entrenament, estan relacionats amb tres nivells estructurals: El Macrocicle, el Mesocicle i el Microcicle.
Aquests criteris s’han fet per a que es puguin produir una sèrie de adaptacionsoportunes, per a aconseguir el millor estat de forma previnguda.
1.Macrocicle
El Macrocicle esta constituït per tres períodes (preparatori, competitiu i de transició), i es dona com un sistema de mesocicles i aquest a la vegada un sistema de microcicles.




*Període preparatori
En aquest període es desenvolupa i s’adquireix la forma esportiva i es subdivideix en dos etapes, que son:Etapa de preparació general: En aquesta etapa d’entrenament es crea una base per al treball de major intensitat que es desenvoluparà en etapes d’entrenaments posteriors. Aquesta es caracteritza per que el volum de treball es alt i la intensitat es baixa.
Etapa de preparació especial: En aquesta etapa, els esportistes continuen desenvolupant la seva base aeròbica de la preparació general , però escomença a desenvolupar les capacitats físiques especials de l’esport i mantenint el nivell de desenvolupament arribant a les seves capacitats físiques generals.
Les càrregues d’entrenament, durant aquesta etapa, continuen creixent, però sobretot, s’eleva la intensitat dels exercicis, lo qual es pot veure en l’increment de la velocitat, el ritme, i la explosivitat.
*Període competitiu
L’objectiud'aquest període és mantenir la forma esportiva assolida durant tot el període preparatori i aplicar-la per a aconseguir grans avenços físics.
*Període de transició
L’objectiu d’aquest període es evitar la conversió de l'efecte acumulatiu de l'entrenament i, assegurar la subjecció a un entrenament prou prolongat que no exigeix una intensitat elevada, sinó normal; es a dir es fa un descans per aque hagi una sobrecompensació en l’esportista.
2.Mesocicles
Un mesocicle inclou com a mínim dos microcicles. A la pràctica, els mesocicles sovint estan formats de tres a sis microcicles i tenen una durabilitat sobre un mes. Els mesocicles es classifiquen en dos grans grups: els fonamentals i els típics.




2.1Mesocicles fonamentals

Els Mesocicles de Base: Constitueixen el tipusprimordial de mesocicle del període preparatori. Ells permeten fonamentalment l'augment de les possibilitats funcionals de l'organisme dels atletes, la formació de nous hàbits motors i la transformació dels assimilats amb anterioritat.
Els Mesocicles de desenvolupament: Són molt importants, ja que en ells l'esportista passa a adquirir un nou i més elevat nivell en la capacitat de treball.
En el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Educación Física y la Actividad Física
  • Educacion fisica
  • Educación Física
  • Educacion Fisica
  • Educacion Fisica
  • Educacion Fisica
  • Educacion fisica
  • Educacion fisica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS