Educación Secundaria

Páginas: 2 (480 palabras) Publicado: 21 de abril de 2013
Juan Pablo Ortiz
3rA

XVII CIMERA DE LA ONU SOBRE EL CAMBI CLIMÀTIC

Aquesta cimera, oficialment, durava des de el dia 28 de Novembre fins el dia 9 de Desembre, però després de dues setmanes denegociacions, va ser aplaçada un dia i mig més del previst

En aquesta cimera els 194 països que van participar, van intentar arribar a l’acord de que a tots els països se’ls posaria sota mateixrègim legal perquè compleixin els seus compromisos de control de gasos que generen l'anomenat efecte hivernacle. Això entraria en vigència com a molt tard l’any 2020. Però molts països coincidien en quel’èxit o el fracàs estava en mans de les grans potències mundials com Estats Units, Xina o Índia, encara que també pensaven que aquests països tenen l’obligació legal i moral de signar l’acord encaraque no ho van fer.

Els Estats Units no van signar l’acord ja que ells pensen que si ho signen i països com la Xina o Brasil no ho fan perdrien molt poder mundial. I per l’altre costat les granspotències en desenvolupament (Xina, Brasil, Índia...) no ho van signar ja que ells diuen que perquè ells no es poden desenvolupar com ho van fer altres països.

Un pla que va proposar la Unió Europea,va ser procurar obtenir termes enèrgics que obliguin a tots els països a complir per igual amb els compromisos sobre les seves emissions. Aquest pla va ser recolzat per 120 països africans, els estatsinsulars més amenaçats del Pacífic i del Carib i els països menys desenvolupats.

El secretari general de la ONU, Ban Ki-moon, va dir que un dels punts més dificils va ser l'acord que controlarà lesemissions de carboni al final de la pròxima dècada.

També no cal olvidar que països que fins ara no havien donat problemes ara els comencen a donar. Per exemple Rússia, Canadà i Japó han anunciatque no signaran un segon Kyoto.


OPINIÓ PERSONAL:

Jo ja sabia que al final no es posarien d’acord, perquè sempre hi ha d’haver països com els Estats Units que per tal de mantenir-se al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Educacion Secundaria
  • Educacion secundaria :)
  • educacion secundaria
  • educacion secundaria
  • en educación secundaria
  • Educacion secundaria
  • Educacion secundaria
  • Educación secundaria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS