Educación

Páginas: 2 (395 palabras) Publicado: 8 de marzo de 2014
Quan parlem de poder (o dominació) es refereix a la utilització d’arguments claus del discurs dominant per condicionar la manera de viure una relació. S’entén que existeixen jocs de poder quan unade les parts de la relació (o les dos, depèn) es sent pressionada (casi obligada) a actuar d’una determinada manera. Adoptar un rol determinat des de la perspectiva de les relacions de poder(exercir-lo o rebre’l) no és del tot conscient, sent assumit com part d’un comportament “natural” des de la configuració social dels rols sexuals. L’exercici del poder al que ens referim no és exclusiu d’una deles parts de la parella i, de fet, en la mateixa relació cadascuna de les parts pareix comptar amb distints tipus de cartes per a manejar. Sent així, el resultat del joc deuria ser suficientmentequilibrat, encara que com veurem, no en tots els casos aquest equilibri pareix existir.

Podem dir que pareix existir un escenari inclinat a que cadascuna de les dos parts senta que arrisca coses enla relació sexual i que faja el possible per protegir allò que li resulta més vulnerable. I és en eixe espai de vulnerabilitat en el que l’altra meitat, detecta i aprofita la fissura per aconseguirels seus objectius.

Des del punt de vista dels xics, la inexperiència es percep com la mare de totes les inseguretats en el sexe. Més enllà de les ganes i del plaer per experimentar i gaudiraprenent, qualsevol relació sexual, des de la primera a l'última, es planteja per a ells com una prova en la qual han de demostrar que “saben fer-ho”. Elles mantenen una expectativa de relació comunicativaen el sexe, esperen ser conegudes i ben tractades, i el resultat també les genera inseguretat, però per motius molt diferents als quals fan sentir-se als xics vulnerables. per molt que elles vullguencomportar-se de forma egoista, pensant només en el seu plaer, en una relació completa heterosexual necessitaran de la participació activa i interessada de l'home, mentre
existeix la convicció que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educacion
  • Educacion
  • Educación
  • Educacion
  • La educacion
  • Educacion
  • Educacion
  • Educacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS