Educar L'Infant A L'Escola Bressol

Páginas: 17 (4038 palabras) Publicado: 7 de febrero de 2013
Goldschmied, Elionor, temes d'in-fàn-ci-a
Educar l'infant a l'escola bressol

L'escola bressol intenta proporcionar diàriament:
-Seguretat física, menjar, moviment i repòs.
-Relacions de confiança càlida amb algunes persones adultes les quals es diferencien de les relacions que el petit té amb els seus pares;
-Ocasions per desenvolupar, per mitjà dels jocs i dels corresponents estímuls,cada un dels infants de manera que entrin progressivament en relacions especials amb altres infants.

La primera infància i el desenvolupament que aporten les relacions personals i el joc, en l'ambient de l'escola bressol

- Atenció als adults
Treball a l'escola bressol exigeix molt, per tant es important assegurar el benestar d'infants i del personal. Sovint el personal de l'escola bressol sesent aïllat i aquest treball exigeix el suport i l'interès dels altres. Col·laboració i comprensió dels pares claus per l'èxit.
- El paper del joc a la primera infància
Joc indica moltes coses, i tot i ser una activitat universal per l'home no se li atribueix el valor i la importància que sens dubte té. Tots els infants saben jugar fent servir sovint els materials més simples, els que troben.L'infant envoltat per la presència protectora dels seus adults, gaudeix de la companyia d'altres petits i, a més treu molt profit dels estímuls que li procuren les seves primeres observacions. S'inicia tant el desenvolupament individual com la socialització, si l'ambient és favorable.
- L'organització de l'escola bressol
Perquè les experiències de joc siguin positives caldrà unes condicions:l'assignació de tasques precises al personal, la utilització apropiada de l'espai de què es disposa, la presència de material de joc vàlid. Material de joc: suggereix la idea de matèries primeres que demanen molta fantasia i molta inventiva per utilitzar-les en el joc, mentre que joguina implica un ús precís i molt reduït de l'objecte. Les condicions anteriors intenten satisfer les necessitats delsinfants per a: bones relacions amb els adults, constitució dels seus grups i àmplies oportunitats de joc.
- L'espai propi o petit espai base
la segona necessitat: crear per a cada infant el seu espai, on amb el seu grup desenvolupa la major part de l'activitat; (cada grup serà l mes reduït possible); la idea impulsora de l'espai base és de recrear a l'escola bressol l'atmosfera d casa. S'ha demoblar amb una butaca còmoda per l'adult, una catifa, un sofà i uns quants coixins escampats per terra i cortines ben alegres.
- L'equipament de joc
el que es necessita per cada espai base es:
- Socialització a través del joc
els passos que faran cap a la socialització dependran en part del seu accés a materials de joc adequats. Material de joc insuficient+ material inadequat+ adult no prestaatenció al desenvolupament de l'act. = atmosfera inseguretat, i tendència a barallar-se. És negatiu per als infants quan diem “si no sabeu jugar sense barallar-vos no jugarà cap dels dos” l'adult està abandonant el seu paper d'educador. L'adult ha de controlar si es disposa de material suficient, en cas de baralla ha de saber solucionar de manera positiva (5 maneres d'intervenir)

Les relacions entrepares i personal: problemes afectius, interpersonals i d'organització

Donat que el contacte diari entre famílies i personal és força breu es plantegen les reunions com un bon moment per xerrar de temes generals (explicar/discutir aspectes del treball del personal i ajudar a comprendre les necessitats bàsiques dels infants). També sobre els materials necessaris pel joc, després sobre lesactivitats que es duen a terme a l'escola i finalment arriben ofertes, ajudes dels pares...
Els contactes diaris a l'escola cada mati i tarda són útils per arribar a entendre que vol dir compartir amb altres l'atenció dels infants; cal fer esforç per crear relacions estables i de plena confiança entre el personal i els pares, així serà possible millorar en qualitat i eficàcia el treball.
Els pares i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El treball en equip a l'escola bressol
  • ACCIÓ EDUCATIVA A L'ESCOLA
  • L'Infant Salvatge
  • Dutxa de l'infant
  • L'escola secreta
  • Cançons de bressol
  • L'escola
  • L'ensenyament de la religió catòlica a l'escola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS