EDWARD HOPPER

Páginas: 2 (344 palabras) Publicado: 18 de marzo de 2014
 EDWARD HOPPER

Biografía

Edward hopper va néixer a Nova York,concretament a la ciutat de Nyack,el 22 de juliol del 1882.I va morir el 15 de maig de 1967.
Va ser un pintor famos,moltconegut per les seves obres realistes,i modernistes.
Va estudiar disseny i pintura,i un dels seus professors va ser el conegut Robert Henri el qual animava els estudiants a fer representacions realistesde la vida urbana .
Al acabar els estudis,Hopper va fer tres viatges a Europa per coneixer l'art d'aqui.
Edward,alhora que treballaba en el mon de la publicitat,no va deixar de costat la pintura,iseguia pintant.
Hopper era un pintor amb l'ull d'un fotògraf, sabia retenir la memòria de la llum dels instants fugaços i plasmar-ho en un llenç. És el pintor del color, de les solituds, i del'instant decisiu. La seva influència ha inspirat a fotògrafs com Stephen Shore o Joel Meyerowitz a desenvolupar la seva obra. El New Color va ser la primera tendència que es benefici de l'estètica de Hopper,com en la literatura Jack Kerouac i tota la generació Beat plasmar en les seves obres els personatges solitaris i derrotats.


Estil

L'estil d'Edward Hopper era el realisme i elmodernisme,estil el qual el va capficar Robert Henri.


El maneig de la llum de Hopper, el traç dels seus dibuixos que provoca en l'espectador la sensació del moviment de les ombres, les llums de l'alba ol'ocàs i aquests interiors plens de solitud i amargor, es complementen amb els seus solitaris paisatges urbans, finestres que mostren carreteres buides enlloc o gasolineres en espais on ningú va a anar.Diuen que Antonioni es va inspirar en "Gas" (1940) per la seva pel · lícula "El crit". Però jo segueixo creient que són els sortidors que usen Llana Turner i John Garfield quan fugen del'establiment rural on deixen a l'estacada el marit d'ella en aquella pel · lícula de Tay Garnett de 1946: "El carter sempre truca dues vegades".





Obres


Summertime(1943)


Alma...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Edward hopper
  • Edward Hopper
  • Trabajo Sobre Habitacion De Un Hotel (Edward Hopper)
  • Edward
  • edward
  • edward
  • edward
  • Edward

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS