Edwin Hubble

Páginas: 3 (606 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2014
David Martín Vilar
Edwin Hubble

Biografia

Edwin Powell Hubble (Marshfield, Missouri, 1889- Pasadena, Califòrnia 1956), va ser un astrònom y cosmòleg nord-americà, va ser cèlebre per descobrirl’expansió de l’univers y estimar la seva mida i edat. Però, la seva contribució al coneixement de l’univers és molt més àmplia.
Va estudiar jurisprudència a Òxford, va treballar durant poc tempsd’advocat i després va tornar a l’astronomia incorporant-se a l’observatori de Yerkes a la universitat de Chicago on es va doctorar al 1917.
Després del seu servei a la Primera Guerra Mundial a va entrara treballar a l’observatori de la Muntanya Wilson.
Va participar a la Segona Guerra Mundial i va obtenir la Medalla al Mèrit al 1946.
Després d’això va tornar a l’observatori, on la seva cerca vadeixar clara la necessitat d¡un telescopi major. Va assistir en gran manera al disseny del telescopi de 200 polzades Hale, i havia servit al Comitè Supervisor per a la construcció de l’observatori a laMuntanya Palomar.
Hubble va continuar la seva cerca als observatoris, als que va seguir fins la seva mort de trombosi cerebral, el 28 de setembre de 1953.





Descobriments

Un dels seusprimers descobriments va ser al 1919 quan va demostrar que a l’interior de la nostra galàxia existeixen núvols d’hidrogen que són lluminoses per l’existència d’estrelles al seu interior.
Al 1923 vadescobrir les estrelles individuals que constitueixen la nebulosa de la regió externa de la galàxia d’Andrómeda, i gracies a la relació lluminositat - distància que caracteritza aquestes estrelles vademostrar que Andrómeda esta fora de la nostra galàxia i es un sistema d’estrelles similar al nostre. Hubble també va fer una classificació de les galàxies en el que les ordenava pel seu contingut,distància, forma i brillantor.


Al 1929 Hubble va comparar les distancies que havia calculat per a diferents galàxies amb els desplaçaments al roig fixat per Slipher per a les mateixes galàxies. I...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Edwin Hubble
  • Edwin Hubble
  • Edwin Hubble
  • Edwin Hubble
  • Edwin hubble
  • aportaciones de Edwin Hubble y de Einstein a la astronomia
  • Claudi Tolomeu i Edwin Hubble
  • Edwin Hubble

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS