eeeeee

Páginas: 2 (330 palabras) Publicado: 9 de enero de 2014
LES MALALTIES NEURODEGENERATIVES
Una malaltia neurodegenerativa és un tipus determinat de malaltia progressiva que afecta al sistema nerviós i provoca una o diverses disfuncions. Apareixen al morirun número indeterminat de neurones, i segons quina part del cervell es vegi afectada, es una malaltia o una altra.
Es diu que tenim una malaltia neurodegenerativa quan les neurones emmalalteixen omoren més ràpidament del que es normal fins arribar a morir més del 50%.

Aquestes malalties tenen un origen desconegut. Són genètiques, no són cròniques i, majoritàriament, no són hereditàries.Només s’hereten entre un 1% i un 10% dels casos.

No tenen cura però es tractem amb antibiòtics.

Aquestes malalties afecten a les persones de totes les edats.

Tipus de malaltiesneurodegeneratives:
Aquestes malalties es produeixen al sistema nerviós, composat pel cervell, la medul·la espinal, els nervis i els músculs. Segons quina es la zona afectada, es una malaltia o una altra.
A l’escorçacerebral:
L’Alzheimer és una malaltia que provoca pèrdua de memòria; oblides les capacitats de fer accions; crear nous records; disminució de les funcions intel·lectuals i canvis de la conducta.Matèria negra del cervell:
El Parkinson és una malaltia que afecta als nervis musculars i com a conseqüència, provoca tremolor; rigidesa dels membres i les articulacions i lentitud en els moviments.Vas perdent la capacitat muscular i d’articulació fins que ja no controles la teva pròpia mobilitat.
Cervell, medul·la espinal:
L’Esclerosi múltiple va afectant per brots a parts del cos i alsistema immunitari. Pots tindre trastorns visuals; pèrdua de sensibilitat o força en les extremitats i problemes en la coordinació dels moviments.
Medul·la espinal:
L’Esclerosi lateral amiotròfica (ELA)es una malaltia neuromuscular on les motoneurones de la medul·la van morint i això provoca una paràlisis muscular progressiva amb símptomes com: pèrdua de força als músculs i dificultats per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • eeeeee
  • eeeeee
  • eeeeee
  • Eeeeee
  • eeeeee
  • eeeeee
  • eeeeee
  • Eeeeee

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS