Efecte hivernacle

Páginas: 5 (1162 palabras) Publicado: 9 de junio de 2015

L’EFECTE HIVERNACLE I LES SEVES CONSEQÜÈNCIES











Índex
Pàg.
1. Descripció de la situació del problema 1
2. Quines són les causes i les conseqüències 1
3. Avantatges i inconvenients 2
4. Perspectives de futur. Com serà la sevaevolució? 3
5. L’efecte hivernacle és necessari per a la Terra 3
6. Els gasos de l’efecte hivernacle 3
7. Webgrafia 4

























1. Descripció de la situació delproblema

L'efecte hivernacle és un fenomen natural que ha desenvolupat el nostre planeta per permetre que existeixi la vida i es diu així precisament perquè la Terra funciona com un veritable hivernacle. El planeta està cobert per una capa de gasos anomenada atmosfera. Aquesta capa permet l'entrada d'alguns rajos solars que escalfen la Terra. El planeta, en escalfar-se, també emet calor però aquestavegada l'atmosfera impedeix que s'escapi tot cap a l'espai i ho retorna a la superfície terrestre.
Aquest mecanisme permet que el planeta tingui una temperatura acceptable per al desenvolupament de la vida tal com la coneixem. Això vol dir que probablement no podríem viure sense l’efecte hivernacle. Encara que aquest fenomen s’està considerant un problema ambiental.
D'acord amb l'actual consenscientífic, l'efecte hivernacle s'està accentuant a la terra per l'emissió de certs gasos, com el diòxid de carboni i el metà, a causa de l'activitat econòmica humana.
Aquest fenomen evita que l'energia del sol rebuda constantment per la terra torni immediatament a l'espai produint a escala planetària un efecte similar a l'observat en un hivernacle.

2. Quines són les causes i les conseqüènciesL’efecte hivernacle per naturalesa no és perjudicial pel nostre planeta, el problema és que la raça humana ha provocat que aquest mecanisme de la Terra s’hagi convertit en un problema ambiental.
Com hem dit abans hi ha alguns gasos en l'atmosfera que eviten que la calor de la terra s'escapi cap a l'espai i això fa possible que la temperatura del nostre planeta no sigui massa baixa... per que ensmoriríem de fred.
Aquests gasos es diuen termeactius o gasos d'efecte hivernacle. Els més importants són: el diòxid de carboni (CO2), el metà (CH4), els òxids de nitrogen (NOx), el vapor d'aigua, l'ozó (O3) i els clorofluorocarbonis (CFCs). Com pots veure els CFC són negatius tant per a la capa d'ozó com per al canvi climàtic.
L'home ha anat augmentant progressivament la quantitat d'aquests gasos enl'atmosfera el que està provocant un gradual canvi en el clima mundial.
Per això és que els científics, que estudien molt el que està passant amb el nostre planeta, prefereixen cridar-ho canvi climàtic en comptes d'efecte hivernacle.



Quines conseqüències provoca?
Per començar, com a conseqüència de l'elevació de la temperatura mundial, les reserves d'aigua dolça en estat sòlid, és a dir elspols i neus eternes, es comencen a fondre. Si això passa, no només perdrem ecosistemes molt valuosos per a la humanitat i reserves d'aigua que poden ser crucials en el futur, sinó que també començarem a patir la següent conseqüència del canvi climàtic: l'elevació del nivell del mar.
Aquest fet ocorre quan el gel que es fon s'estén sobre tots els oceans i mars del planeta. A això hem de sumar que latemperatura del mar augmentarà, provocant que s'expandeixi i creixi en volum.
El problema principal de l’elevació del mar és sobretot, per el gran nombre de ciutats que es troben a les costes dels continents ja que, poden arribar a inundar-se en un futur i els seus habitants hauran de trobar un nou lloc per viure.
Però les inundacions no es limitaran a les costes, també les hi haurà...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • efecte hivernacle
  • Efecte Hivernacle
  • Efecte Hivernacle
  • EFECTE HIVERNACLE
  • El efectivo
  • El Efectivo
  • Efectivo
  • Efectos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS