Efectes Especials

Páginas: 2 (394 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2012
Els efectes especials es refereixen a aquells artificis als que recurreixen al rodatge d’una pel·lícula per donar aparença de realitat a algunes escenes, també són la mescla de varies tècniques quepermeten modificar l’aparença de la imatge o el so.
A mesura que els efectes especials es van anar desenvolupan, es feia més necessari el seu ús. Durant els anys vuitanta , els productors van començara utilitzar efectes digitals. Una de les primeres produccions creades utilitzant grafics per ordinador va ser King Kong al 1933 seguida de 2001 Odysea en el espai i Ecuentros en la tercera faseaquestes produccions mostraven un avanç del que podria ocorrer en un futur a traves dels efectes especials.
Tipus d’efectes especials
Hi ha dos tipus d’efectes especials: Els prefilmics i elscinematogràfics. Els prefilmics són els que els programen amb antel·lació i els cinematogràfics són els que s’utilitzen a la mateixa gravació.
Efectes mecànics es refereixen a qualsevol creació física aldecorat, mentre es filma de mode habitual per exemple les explosions, el vent, el foc etc.
Efectes òptics es refereixen a qualsevol distorsió de la filmació directa feta a la mateixa càmera amb la que esfilma, o mitjançant un tractament especial de la pel·lícula durant el procés de revelat i positivat. El més simple d’aquests efectes es la sobreimpressió, que significa tindre imatges superposades enuna serie de fotogrames. Altres efectes òptics són els fossos, encadenats i cortiniges.
Els fossos es poden fer amb la càmera mentres es grava, obrint o tancant el diafragma de l’objectiu.
Elsencadenats es fa primer el fos i desprès s’obre, superposant així els dos processos.
A les cortiniges una línia es desplaça a traves del quadre de la pantalla, eliminant gradualment l’ imatge anterior,mentres va apareixen la nova imatge.
Les tècniques de fer aparèixer i desaparèixer els objectes, o canviar-se els uns pels altres aturant la càmera, i substituir un objecte per altre abans de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Història Del Cinema I Els Efectes Especials (Terminat)
  • Auditorías Especials
  • oci y temps de lleure en col.lectius especials
  • Efectivo
  • Efectos
  • Efectos del Sonido
  • Efectivo
  • Efectivo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS