Efecto De Los Campos Magneticos En Las Personas

Páginas: 10 (2316 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2012
EFECTES SOBRE LA SALUT HUMANA DE L’EXPOSICIÓ A CAMPS MAGNÈTICS

Almudena Arroyo Alcazar (GDIiDDP)
Dámaris García Dueñas (GDIiDDP)
Norbert Manén (GDIiDDP)
26/05/2011

PLANTEJAMENT GENERAL DEL TEMA:
Efectes sobre la salut humana:
Segons la Organització Mundial de la Salud (OMS):
* Generar camps elèctrics i corrents al voltant del cor, així como dificultar lleugerament la circulació de lasang:
A través de interaccions electrodinàmiques amb corrents de conducció iònica. Les corrents iòniques interactuen amb els camps magnetostàtics com a resultat de les forces de Lorentz exercides sobre els portadors de càrrega en moviment. Aquests efectes condueixen a la inducció dels potencials (de flux) elèctrics i els corrents. Els potencials de flux són associats generalment amb la contraccióventricular i la ejecció de sang en l’aorta en animals i éssers humans. La reducció del flux de sang aòrtica pot arribar al voltant del 10% per 15 T.
* Efectes sobre implants metàl·lics, i esporàdicament sobre molècules biològiques i estructures cel·lulars del cos:
Efectes magneto mecànics, que inclouen l’orientació de les estructures magnèticament aniso tròpiques en camps uniformes i en latranslació dels materials paramagnètics i ferromagnètics en els gradients del camp magnètic.
* Interferir eventualment en determinades reaccions químiques del cos:
Varies classes de reaccions químiques orgàniques poden ser influenciades per camps magnetostàtics en el rang de 10 a 100 mT com a resultat dels efectes sobre els estats de l’spin electrònic de les reaccions intermèdies (simplificat).
*Leucèmia infantil:
Hi ha molts estudis que afirmen que es altament probable que els camps magnètics causin leucèmia infantil, encara que no està demostrat.
* Interaccions amb l’òrgan de l’equilibri en l’oïda interna, que causen malestar en travessar un camp magnètic intens.
* Possibles efectes sobre les cèl·lules sanguínies i el sistema endocrí:
La circulació de la sang per les venesinteractua amb els camps magnètics generant reaccions sobre les cèl·lules i la sang mateixa.
* Càncers:
Moltes divergències degut a que es un tema molt compromès, però aquests càncers solen ser d’uns pocs tipus, classificables.

En camps electrostàtics, l’únic efecte agut advers a la salut està associat amb la percepció directa dels camps i les molèsties dels microshocks deguts a l’acumulació decàrrega sobre les persones per culpa de la triboelectricitat.

Per desgràcia, molts dels estudis foren molt petits i han estat basats en mostres de conveniència i amb freqüència compararen mostres no comparables. A més a més, no es possible extreure algunes conclusions degut a l’enorme varietat de criteris de valoració en els estudis.

Efectes Beneficiosos: Els Camps magnètics són útils en lamedecina, sobretot en les ressonàncies magnètiques.
Estudis rellevants (amb conclusions):
Els estudis més importants i de més rigor sobre el tema provenen de l’OMS i de la Comissió Internacional de Protecció contra les Radiacions no Ionitzants (ICNIRP). Alhora aquests estudis prenen les conclusions sobre grups d’altres estudis que no anomenen (fins al final), fan una compilació en el llibre:“"Environmental Health Criteria 232: Static Fields" (2006)”.
Bioinitiative Report: Aquest informe ha estat redactat per 14 científics, experts en salut pública, per documentar les evidències científiques dels camps electromagnètics.
Informe Científico Sobre el Efecto de los Campos Electromagnéticos en el Sistema Endocrino Humano y Patologías Asociadas .
I molts més, que només les referencies a aquests estudisja ocuparíem més que la llargada permesa del treball i per això cito on trobar aquestes referencies:
“"Environmental Health Criteria 232: Static Fields" (2006)”. Pàgines de la 233 fins la 278.
Normativa existent que regula l’exposició de persones a camps magnètics:

La Comissió Internacional de Protecció contra les Radiacions no Ionitzants (ICNIRP) indica una sèrie de restriccions bàsiques...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Efectos biologicos causados por los campos magneticos
  • Efectos de la tormenta solar sobre el campo magnético de la tierra
  • Efectos campo magnético
  • Efectos biologicos de los campos magneticos
  • Efectos Del Campo Magnetico
  • campo magnético y flujo magnético
  • Campo magnetico
  • Campo magnetico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS