Efecto Fotoelèctrico

Páginas: 2 (455 palabras) Publicado: 15 de junio de 2012
EFECTE FOTOELÈCTRIC

ÍNDEX- El nostre treball parla sobre l’efecte fotoelèctric, i per a realitzar-lo, explicarem primerament els seus inicis, què és, algunes de les fórmules bàsiques que expliquenel seu comportament, algunes de les aplicacions que té i per finalitzar realitzarem uns exercicis de mostra per després passar-ne uns per resoldre.
1- INICI DE L’EFECTE FOTOELÈCTRIC
*Heirich Hertz (1857-1894) va ser un físic alemany i el primer observador de l’efecte fotoelèctric l’any 1887 mentre treballava en la generació d’ones de ràdio.
Tot i que va informar als científics del seugrup de la seva observació, no es va dedicar a explicar-la.
* Més tard l’any 1905, Albert Einstein va fer un pas més per a explicar completament les característiques de l’efecte fotoelèctric. Lesseves conclusions van ser publicades en un article que explicarem a continuació:

2- ARTICLE A. EINSTEIN
* Com ja hem esmentat, Eintein va publicar un artícle l’any 1905 al qual va anomenar“PUNT DE VISTA HEURÍSTIC SOBRE LA PRODUCCIÓ O TRANSFORMACIÓ DE LA LLUM” en el que proposava la idea de “fotó” com a nou terme i mostrava com es podia utilitzar aquest concepte per a explicarl’efecte fotoelèctric.

* En resum, Einstein explica que quan la llum es propaga, ho fa com a ona, però quan incideix amb la matèria, ho fa de manera corpuscular (fotó).

3- QUÈ ÉS L’EFECTEFOTOELÈCTRIC?
L’efecte fotoelèctric, és el procés pel qual s’alliberen electrons d’un material degut a l’acció d’una radiació de fotons procedents de la llum.

4- CONDICIONS
Condicions essencials per aque es doni aquest efecte:
* Una freqüència mínima de la radiació electromagnètica associada a cada substància. Si no s’arriba a aquesta freqüència, no s’emetran electrons per més intensa quesigui la radiació.
* Quant més elevada sigui la intensitat de la radiació que incideix sobre el metall, més emissió electrònica es despendrà.

5- ENERGIES QUE HI INTERVENEN EFOTÓ-...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Efecto fotoelectrico
  • Efecto fotoeléctrico
  • efecto fotoelectrico
  • EFECTO FOTOELECTRICO
  • Efecto fotoelectrico
  • efecto fotoeléctrico
  • Efecto fotoelectrico
  • El efecto fotoelectrico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS