efgf

Páginas: 3 (682 palabras) Publicado: 8 de junio de 2013
La tuberculosi és una malaltia infecciosa comuna i sovint mortal causada per micobacteris, principalment Mycobacterium tuberculosis. La tuberculosi sol atacar els pulmons però també pot afectarel sistema nerviós central, el sistema limfàtic, el sistema circulatori, el sistema genitourinari, el sistema gastrointestinal, els ossos, les articulacions i fins i tot la pell. Altresmicobacteris, com Mycobacterium bovis, Mycobacterium africanum, Mycobacterium canetti, i Mycobacterium microti també causen tuberculosi, però són espècies més rares.
Els símptomes clàssics de latuberculosi són una tos crònica, amb esput sanguinolent, febre, suors nocturnes i pèrdua de pes. La infecció d'altres òrgans causa una àmplia varietat de símptomes. El diagnòstic es basa enla radiologia (habitualment radiografies toràciques), una prova de la tuberculina cutània i anàlisis de sang, així com una examinació al microscopi i un cultiu microbiològic dels fluids corporals. El tractament dela tuberculosi és complicat i requereix llargs tractaments amb diversos antibiòtics. Els contactes, si és necessari, també són analitzats i tractats. La resistència als antibiòtics és un problemacreixent en la tuberculosi extensament resistent als medicaments. La prevenció es basa en programes garbell i vacunació, generalment amb la vacuna Bacillus Calmette-Guérin (BCG).
La tuberculosis'encomana per via aèria, quan les persones infectades tussen, esternuden o escupen.




La diftèria és una malaltia infecciosa epidèmica caracteritzada per l'aparició de falses membranes enles vies respiratòries i digestives. L'agent causant és la exotoxinaproteica produïda per C. diphtheriae. Es transmet per contacte directe de les secrecions de nas, gola, pell i ull de les personesinfectades. La vacuna contra la diftèria normalment s'administra combinada amb la del tètanus i tos ferina.
Les conseqüències de la malaltia poden portar a la mort i altres complicacions....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Efgf

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS