Eficiencia Energetica

Páginas: 3 (681 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2012
Central de cogeneració mitjançant biomassa
Una central de biomassa és una instal·lació que permet l'aprofitament de la biomassa per a la producció d'electricitat. Te un cicle tèrmic similar al deles centrals tèrmiques convencionals: l'energia calorífica que es produeix en un determinat focus és transformada en energia mecànica rotatòria mitjançant una turbina i, posteriorment, en energiaelèctrica a través d'un generador. La diferència és que el combustible principal utilitzat per produir l'energia calorífica en el cas de les centrals de biomassa el constitueixen principalment els residusforestals, els cultius de plantes energètiques, o els residus agrícoles. Hi ha diverses tecnologies en el funcionament d'aquestes plantes. A continuació, es descriu l'esquema de funcionament d'unacentral-tipus biomassa .



En primer lloc, el combustible principal de la instal·lació, residus forestals, agrícoles o cultius de plantes energètiques (1), és transportat i emmagatzemat a la central.Hi pot ser sotmès a un tractament d'estellat (2) per reduir la seva grandària, si és necessari. A continuació, passa a un edifici de preparació del combustible (3), on
generalment es classifica enfunció de la seva mida, fi i gruixut, per després ser portats als corresponents magatzems (4, 5 i 6).

El combustible, un cop preparat, es porta a la caldera (7) per a la seva combustió, i la calorproduïda fa que l'aigua que circula per les canonades de la caldera es converteixi en vapor d'aigua. Generalment la caldera té una graella on es crema el combustible gruix. El combustible fi es barrejaamb el combustible de suport (generalment un derivat del petroli) procedent del seu magatzem (6), per ser cremat de la manera més eficient possible.

L'aigua que circula per l'interior de la calderaprové del tanc d'alimentació (10); abans d'entrar-hi, l'aigua ha passat generalment per un economitzador, on és preescalfada mitjançant l'intercanvi de calor amb els gasos de combustió que surten...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Eficiencia Energética
  • EFICIENCIA ENERGETICA
  • Eficiencia energética
  • eficiencia energetica
  • Eficiencia Energética
  • Eficiencia energética
  • Eficiencia energetica
  • Eficiencia energetica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS