Efisica

Páginas: 20 (4922 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2013
INS JOAN PUIG I FERRETER
EDUCACIÓ FÍSICA
CURS 2012 / 2013








PLANIFICACIÓ D’ENTRENAMENT DE PÀDEL












Cristina Monforte
1r BAT B
1. INTRODUCCIÓ
El pàdel és un esport de pilota en què s'enfronten dues parelles de jugadors, que es desenvolupa en una pista rectangular de 10 metres d'amplada per 20 de llargada dividida transversalment per una xarxa i circumdadaper parets en els fons i en els extrems dels laterals i una reixa metàl·lica al llarg de tot el perímetre. L'objectiu del joc és colpejar la pilota amb una pala per fer-la passar per damunt de la xarxa, de manera que l'adversari no la pugui tornar.
En aquest treball planificarem els períodes d’entrenament de dos menors de 17 anys que pretenen presentar-se a la competició del Circuit Català deMenors de la categoria Super Gran Slam del 14 al 20 d’Octubre al Club Tennis Reus Monterols i del 16 al 22 de Setembre al CTC Wellness Club 1962. Aquest entrenament contarà d’una preparació física tenint en compte que aquestes persones ja porten dos anys competint.

2. MATERIAL
Pala de pàdel: La pala pesa entre 250 i 280 grams, i mesura 38 mil·límetres. La corda de la pala s'ha de portar lligadaal canell, ja que sinó no es pot jugar.

Pilotes de pàdel: Les pilotes són similar a les de tennis, encara què es diferencien amb la textura perquè són més dures.


Sabates esportives per pàdel: Respecte el calçat, la sola normalment té forma de trèvol perquè d'aquesta manera s'agafa bé a la superfície. Les pistes tenen una espècie de sorra composta per un àcid que fa que no rellisqui tant ique les pilotes surtin amb la potència que porten en un principi.

3. REGLES DEL JOC

3.1 Posició dels jugadors
Cada parella de jugadors es col·locarà en cadascun dels camps, ubicats a cada costat de la xarxa. El jugador que posi la pilota en joc és el que treu (servidor)i el que contesta el que resta (restador). El jugador que rep pot posar a qualsevol lloc del seu camp, igual que el seucompany i el del servidor, que també poden situar-se en qualsevol posició en els seus camps. Les parelles canviaran de costat quan la suma dels jocs de cada set sigui nombre imparell. Si es comet un error i no es produeix el canvi de costat, els jugadors corregiran aquesta situació tan aviat com es descobreixi l'error, seguint l'ordre correcte. El temps màxim de descans en els canvis de costat seràde 90 segons.

3.2 Elecció de costat i del servei
Es decidirà per sorteig el costat i el dret en el primer joc. La parella que guanyi el sorteig podrà triar entre:
Servir o restar
El costat
Sol·licitar als seus contraris que escullin primer.

3.3 Servei
El servei s'ha de fer de la següent manera:
a) El servidor haurà d'estar en el moment d'inici amb els dos peus darrere de la línia deservei, entre la línia central de servei i la paret lateral. Llançarà la pilota per sobre de la xarxa cap el requadre situat a un altre camp, en línia diagonal, fent que boti en aquest requadre o sobre una de les línies que el delimiten, i en primer lloc al rival que estigui situat a la seva esquerra.
b) El servidor botarà la pilota al terra darrere de la línia de servei i entre la línia central ila paret lateral.
c) Un jugador manc podrà botar la pilota utilitzant la seva pala.
d) El servidor queda obligat a no tocar de peus la línia de servei ni a envair la zona que estaria delimitada per la continuació de la línia central, ja que el servei és creuat.
e) En el moment del servei, el jugador haurà de colpejar la pilota a l'altura o per sota de la cintura, considerant aquella en elmoment del cop, i tenir almenys un peu en contacte amb el terra.
f) En fer el jugador no podrà caminar, córrer o saltar. Es considera que el jugador no ha canviat de posició encara que realitzi petits moviments amb els peus que no afecti la posició adoptada inicialment.
g) En el moment d'impactar la pilota o en el seu intent fallit amb intenció de colpejar-la, el servei es considerarà efectuat.
h)...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Efisica Tema0
  • Planificación EFisica
  • informe efis
  • Efis
  • efisica
  • efisica
  • EFisica
  • Efisica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS