Egipto y roma

Páginas: 3 (583 palabras) Publicado: 4 de septiembre de 2012
Notes importants per a tindre en compte:

Historia de Roma quan va començar a interessar-se en Egipte
L'any 74 a.C, Roma va convertir Cirenaica en província romana, limítrof amb Egipte.Immediatament, Egipte mateix va passar a estar en la mira de la política romana: l'any 65, gens menys que Juli Cèsar (en aquell temps encara era edil curul1 a Roma) va intentar que per mitjà d'un plebiscitse li conferís un poder extraordinari per ocupar Egipte i convertir-ho en una província romana.

Segons sembla, ja llavors la riquesa d'Egipte i la situació favorable li atreien tant que, amb elrespatller de Marc Licini Cras Dives (Cras), volia fer del regne del Nil el punt de partida de la seva lluita de poder contra els optimats2. Però aquests li van descobrir el joc i van desbaratar el pla.A tot tardar en aquest moment, Ptolomeu XII va deure comprendre que la destinació del seu regne i el de la seva persona penjaven d'un fil. Va invertir grans sumeixis *em suborns amb l'esperança decalmar la situació, però al principi no va tenir èxit. Ja a finalitats de l'any següent, el tribú de la plebs Publi Servili Rul·le va presentar una llei agrària que hauria permès a Juli Cèsar, enqualitat de membre d'una comissió de deu homes, imposar el seu projecte, parat pels optimats. Gairebé vaga dir que Cèsar i Cras recolzaven aquesta nova iniciativa. No obstant això, gràcies a l'enèrgicaintervenció de Ciceró, que l'any 64 va ocupar el consolat, va ser possible rebutjar aquell atac molt més hàbil. Julio Cèsar es dedica de moment a aconseguir altres objectius.

Al seu torn, això vadonar un marge als seus adversaris, els qui per la seva banda podien viure dels recursos ptolemaics. Segurament, al capdavant es trobava Pompeu, que des de l'any 66 operava a Orient i en el 64 vadissoldre el regne Selèucida i va annexionar el seu territori a l'imperi com a província de Síria. Hagut de sobretot a la proximitat geogràfica, això indicava a Ptolomeu la veritable dimensió de l'amenaça...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vestimenta egipto grecia roma
  • Roma, Egipto, China
  • EGIPTO GRESIA ROMA
  • Mesopotamia Egipto Y roma
  • Cuadro Comparativo, Grecia, Roma , Egipto
  • edad media y mesopotamia roma y egipto
  • La Comunicación En Egipto, Mesopotamia, Grecia Y Roma
  • Arte de grecia roma egipto y mesopotamia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS