Eiis

Páginas: 3 (563 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2013
EL cubisme

El cubisme és un dels moviments artístics de l'art modern, principalment en la pintura i l'escultura, desenvolupat entre 1907 i 1914. El Cubisme va introduir un punt d'inflexió en lapintura, i representa l'inici de l'art abstracte, l'artista pinta l¡obra des de moltes perspectives per tal de representar-lo en un context més gran. El cubisme consta de 3 períodes : el precubisme, elcubisme analític i el cubisme sintètic. Un dels autors més importants es Picasso.

La “guernica”
[pic]
És un dels cuadres mes famosos de Picasso, el quadre de la guernica va ser pintat el 1937quan Pablo Picasso es trobava en una crisi personal i creativa, l’obra va ser pintada molt ràpidament.
Pablo Picasso

Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Ciprianode la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso (el nom l’he posat sencer perquè és molt curiós). Va néixer a Màlaga (Espanya) el 1881 i va morir a Fraça el 1973. Va ser pintor i escultor espanyol delmoviment cubista, era considerat un dels millors artistes del segle XX. En tota la seva carrera va pintar mes de 2000 obres. Pablo Picasso va començar a pintar als 8 anys. La seva primera pintura va serpintada al 1895 i es diu: la primera comunió.
La tècnica i el material

El quadre esta pintat amb oli sobre tela i utilitzava una tècnica que deformava totes les imatges, les convertia en cubs iformes geomètriques.
Dimensions de l’obra

Les dimensions de l’obra són de 350cm d’alt i 780cm de llarg.
Descripció
La guernica representa la gent, els animals, i els edificis assolits per laviolència i el caos:L'escena global té lloc dins d'una habitació on, en un extrem obert a l'esquerra, un bou està parat sobre una dona que s'afligeix sobre un nen mort als seus braços.




El centredel quadre és ocupat per un cavall que cau en agonia mentre que acabava de ser travessat per una llança o una javelina. La forma d'un crani del ser humà forma el nas i les dents superiors del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Eiis Ptle I Mas Alla

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS