eine del neolitic

Páginas: 2 (339 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2014
Els habitants de la Draga pertanyen a un grup relacionat amb la cultura Cardial, que es va estendre per la conca del Mediterrani Occidental durant el VIè mil•lenari aC. Aquests primersagricultors i ramaders mediterranis varen haver de crear noves eines que fossin adequades a les seves necessitats.Per aquesta causa apareixen les eines amb fulles de roca polida (destrals i aixes), que ala Draga estaven fetes sobre corniana o esquist. Aquests útils eren essencials per talar el boscos i per a la construcció de les cabanes o de les piragües.
Els vasos ceràmics, un altre invent del’època, es feien a mà, tenien els fons convexos i duien nanses per poder-los penjar. N’hi havia de grans dimensions (gerres cilíndriques), de mida mitjana (olles subesfèriques) i de petits (bolssubesfèrics o hemisfèrics). La majoria d’aquests recipients es decoraven amb impressions d’una curculla (Cardium edule), d’un punxó o d’una pinta d’os i també duien aplicacions de cordons llisos.Els estris tradicionals de sílex tallat i d’os i banya es continuaven fabricant al neolític antic, però ara s’adapten a les noves necessitats. La producció d’útils de sílex s’especialitza en lespuntes de sageta trapezoïdals, els perforadors, els raspadors i les làmines retocades; mentre que els punxons, les culleres, les espàtules dentades, els tubs, les agulles per cosir o pels cabells iles puntes de sageta seran les noves eines en matèria dura animal.
La Draga és l’únic jaciment neolític de la Península Ibèrica on s’han pogut recuperar intactes els mànecs de fusta (aixes, falçs,tiges de fletxa) que utilitzaven aquestes peces de sílex o de roca polida i també eines totalment de fusta, absolutament inèdites en el registre arqueològic del neolític antic peninsular (arcs,javelines, pals cavadors, fusos, culleres, remenadors, tascons). També s’hi han trobat fragments de vasos de fusta, de cistells i cordes vegetals i nombrosos objectes d’ornament personal....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • NEOLÍTIC
  • eines
  • Einer
  • EINES
  • Esquema Neolític
  • Eine liebesgeschichte
  • Ein Superstar
  • Eines del taller

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS