Einstein

Páginas: 3 (589 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2013
HISTÒRIA D’ESPANYA S.XVII

Al llarg de gran part d'aquest segle la Monarquia espanyola va entrar en una fase de decadència. L'imperi que va deixar Felip II al seu fill no va poder ser sostingutmés enllà de la meitat del segle. Espanya va perdre la seva hegemonia europea en la lluita contra els holandesos, turcs i els francesos. Aquesta obstinació polític exterior implicar utilitzar moltsrecursos dels països peninsulars i de les colònies americanes. A això es van afegir altres dificultats com les pestes, que van provocar que gran part del conjunt de la monarquia acabés el segle amb menyspoblació, així com el clima, que va afectar de manera negativa al camp. El comerç i l'artesania tampoc van passar pels seus millors moments durant gran part del segle XVII.

Per a la governació delpaís adquirir gran importància els vàlids reals, entre els quals va destacar el Comte -Duc d' Olivares. En temps d'aquest es van produir moments de dificultats pels conflictes de Catalunya i Portugalen 1640 a causa del seu projecte d'Unió d'Armes. Tanmateix, acabant el segle l'etapa de crisi econòmica i social i de vaivé polític va arribar a la seva fi i va començar una etapa de recuperació.

Enel terreny cultural es va viure una època de contrastos. La universitat va tenir una etapa decadent amb un progressiu deteriorament de l'ensenyament i de la ciència. Tanmateix, a mitjan segle unspersonatges, els novators, van impedir que Espanya s'allunyés molt de la nova ciència que existia a Europa. Pel que fa a la cultura artística és reconegut que va ser una de les èpoques més importants jaque tant la literatura com la pintura van aconseguir una gran esplendor com ho demostren escriptors com Cervantes, Lope de Vega, Quevedo o Calderón i pintors com Velázquez.

INQUISICIÓ ESPANYOLALa inquisició espanyola va ser establerta amb la butlla del papa Sixt IV autoritzava als Reis Catòlics a anomenar inquisidors en els seus regnes i un tribunal controlat per la Corona (1478). Aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Einstein
  • einstein
  • Einstein
  • einstein
  • Einstein
  • einstein
  • Einstein
  • Einstein

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS