Eixample de cerdà

Páginas: 5 (1086 palabras) Publicado: 7 de diciembre de 2011
VISITA A L’EIXAMPLE DE CERDÀ

[pic]

ANDREU ALBAMONTE RODRIGUEZ

4Rt A ESO

2-decembre 2009

La primera casa que vam visitar vas ser:

CASA DE LES PUNXES

[pic]
Va ser construïda per Josep Puig el 1905
L'edifici mostra una certa aparença medieval. La façana està construïda en maó vist, encara que també s'utilitza la pedra en la construcció de les tribunes, en les rematades i enles portes. Els grans plafons que coronen l'edifici representen un rellotge de sol,
La façana que dona al carrer Roselló, te una imatge de Sant Jordi amb un escrit en català "Sant Patró de Catalunya retorneu-nos la llibertat" .

PALAU BARÓ DE QUADRES

[pic]
Aquest edifici va ser dissenyat per Josep El Puig i Cadafalch i construït entre 1904 i 1906 . El Baró de Quadres va encarregar al Puig iCadafalch en l'any 1900 la construcció de la seva nova casa de Barcelona. L'edifici està situat en un espai relativament estret entre dos carrers de Barcelona (l'Avinguda Diagonal i el carrer de Rosselló), per això disposa de dues façanes completament diferents. Actualment es la Casa Àsia.

Diferencies entre les dues construccions: la segona, la façana està més decorada i treballada que lacasa de les punxes, ja que està en un carrer més importants.
l’escultura que remata més les arestes de la tribuna es el Palau de Baró.

LA PLAÇA DEL LLAPIS

La plaça del llapis no era un monument franquista sinó un monument dedicat a la República, i que el que va fer Franco va ser substituir l'escultura que representava la república per una que feia la salutació feixista, commemorant la victòriafranquista, i dient-li la plaça de la victòria. Van canviar el significat.

[pic]

Durant el recorregut vam passar per molt passatges, un d’ells comunicava el Passeig de Gràcia amb la Rambla de Catalunya. El passatge, tenia unes característiques, que escassegen en la ciutat de Barcelona. Les cases eren baixes, no superaven els tres pisos d’alçada, . Se’m va fer estrany conèixer un indretaixí a la ciutat on he nascut, és una llàstima que hi hagin tan pocs. No semblava que estiguéssim a BCN.
.

Caminant i caminant vam arribar a la Pedrera

LA PEDRERA

Va ser dissenyada per Gaudí, el 1905 van fer el projecte. El 1906-1910 es va construir. La façana es impressionant, variada i harmoniosa , pedra ondulant sense línies rectes a on també el ferro forjat és present en els balcons, lesbaranes dels quals imiten formes vegetals. La decoració era pràcticament pedra, i els balcons eren de forja.
Es un edifici residencial , sembla més una escultura que un edifici.
L’edifici d’apartaments que te just en diagonal, ha intenta seguir el model de la Padrera, però més modernitzat. Els dos son un edificis molt moderns.

[pic]

Caminant una mica més vam arribar a la casa Batlló,CASA BATLLÓ

És el mateix arquitecte que la Padrera, la Sagrada família, el parc Güell... Gaudí. Va ser construïda entre els anys 1904-1906.
Té formes d’animal, al taula està pensat en forma de drac i per les parets hi ha formes de sargantanes. En la decoració hi ha molts mosaic, vitralls, pedra i dibuixos. Com els edificis d’aquella època, te la façana molt treballada.
[pic]

LA CASAATMATLLER:

Al costat de la casa Batlló i la casa Morera, trobem la casa Atmatller, dissenyada per l’arquitecte Josep Puig.
La Casa Amatller és un edifici modernista de Barcelona, el segon més important del Passeig de Gracia, construït per l'arquitecte Josep El Puig i Cadafalch entri 1898 i 1900.
Els tres edificis formen La poma de la discòrdia, perqué eren tres maneres de pensar. L'edifici va serun encàrrec del xocolater Antoni Amatller a Josep Puig que va idear una forma de palau gòtic urbà, amb una façana plana, un pati central i una escala que dóna accés a les habitacions principals. El vestíbul, com era molt normal en l'època de la seva realització, estava pensat per a l'entrada de carruatges té ornamentació de llums i vitralls amb dues escales la més senzilla per als pisos i la més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cerdos
  • CERDOS
  • Cerdos
  • Cerdos
  • Cerdos
  • Cerdos
  • cerdos
  • Cerdos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS