Ejemplo de produccion audiovisual

Páginas: 12 (2895 palabras) Publicado: 6 de abril de 2010
“Consumidors o consumistes”

Realment sabem la diferència que hi ha entre consumidor i consumista? O millor dit, el nostres adolescents saben si són una cosa o l’altre? Amb aquest projecte volem que els estudiants de la ESO (nois i noies entre 12 i 16 anys) portin un debat obertament sobre el consum “normal” de béns i serveis ó el que anomenarem consum incontrolat o consumisme, les causes queel provoquen i les possibles conseqüències.
Primerament, anem a definir el que a partir d'ara considerarem com un consumidor i el que entendrem per consumista. Segons la mateixa RAE, un consumidor és aquella persona que adquireix béns de consum, és a dir, que consumeix. Per definició i, com vam dir ahir, tota persona és consumidora des del mateix moment en què neix, ja que té unes necessitats queha de cobrir i això implica un consum, que mai és gratuït.
Per contra, la RAE defineix consumista com a aquella persona que té una tendència immoderada a adquirir, gastar o consumir béns, no sempre necessaris. En paraules de la wikipedia, el consumisme és igualar els efectes de la felicitat personal a la compra de béns i serveis o al consum en general. És a dir, el consumisme es converteix enuna necessitat constant de gastar diners en productes no necessaris i ràpidament substituïbles per altres que seran igualment innecessaris i poc perdurables. Es converteix en una necessitat constant d'adquirir els béns més moderns i més "de moda" per tal de no quedar desfasat en aquesta cursa consumista, que per altra banda, permet mantenir alts els nivells de producció empresarial.
Però quimillor per buscar la definició i el debat que dos propis alumnes de la ESO preguntant als seus professors, pares, companys, veïns o fins i tot a professionals del sector.
Sota el títol: “Consumidors o consumistes” començarà un nou programa de radio on una presentadora guiarà a dos alumnes (co-presentadors) en el seu recorregut de debat a través de vídeos, imatges, muntatges, testimonis, professionals,etc. Tot això serà enregistrat en vídeo per tal de difondre-ho a través de totes les escoles de primària (dos últims cursos) i secundaria dependents del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Fases de la Producció Audiovisual

A. Fase de conceptualització del projecte.

 Com i per què pot arribar un projecte com aquest a la teva empresa?
La nostra productora independentEduca 2010 S.L tot just acaba de començar la seva curta vida a principis d’aquest any. Està especialitzada en temes didàctics, acadèmics i documentals com molt bé ens indica el seu nom, a més a més al ser una empresa tan jove de moment encara no està lligada a cap gran grup empresarial, amb lo que el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya l’ha considerat com la millor opció per aportar a terme el seu projecte amb una total imparcialitat, pluralitat i rigor informatiu.


 Què faràs per aconseguir disposar d’un guió tècnic? A qui ho encarregaràs? Com et documentaràs?
El guió tècnic estarà elaborat pel realitzador a través d’unes pautes mínimes que marca el Departament d’Educació, entre les que inclou la col•laboració en la idea de guió amb una classe d’alumnes de laESO (Hi haurà un concurs entre totes les escoles que s’hi vulguin presentar i de tots els guions se n’escollirà un que juntament amb uns guionistes serà revisat). Basant-se en aquesta idea, el realitzador descriurà exhaustivament quines són les pautes tècniques per a la elaboració del projecte i així el productor podrà conèixer i establir quines seran les necessitats de producció.
La documentacióvindrà donada bàsicament a través dels professionals, professors, pares i alumnes que participaran al projecte.

 A quines persones o institucions entrevistaràs per a definir el contingut del guió?
Les pautes mínimes, com hem dit, les marcarà el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. El que volen bàsicament és que s’aconsegueixin diferenciar els dos conceptes proposats, però...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Producción Audiovisual
  • La Produccion Audiovisual
  • produccion audiovisual
  • producción audiovisual
  • produccion audiovisual
  • Produccion Audiovisual
  • La Produccion Audiovisual
  • producción audiovisual

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS