Ejemplo de trabajo sobre delincuencia juvenil

Páginas: 7 (1508 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2014
Nom i cognom: José Antonio Díaz
PAC 3 Teories criminològiques aplicades a la delinqüència juvenil
Enunciats
Respon a les següents afirmacions amb un Verdader o Fals, i justifica breument la teva resposta (màxim de quatre línies).


1. En el llenguatge de la investigació, una condició és denominada "variable dependent" mentre que la seva conseqüència és denominada "variableindependent".

Fals. La variable dependent seria l'efecte, mentre que la variable independent seria la causa, és a dir, quan aquesta última es modifica o transforma produeix una influència o efecte en la primera(variable dependent).

2. Totes les teories, per tenir el caràcter de científiques, deuen ser falsables.

Vertader. Tot experiment o prova científica ha de ser refutable, és a dir, no had'existir una alternativa explicativa de les causes dels resultats d'aquest experiment, ha de ser posada a prova, donant a aquesta l'única solució viable i lògica, i evitant especulacions hipotètiques sobre aquesta.

3. Totes les teories criminològiques tenen el mateix abast; totes intenten explicar el conjunt de la delinqüència.

Fals. En les teories criminològiques existeixen diversos àmbitsd'investigació, com la delinqüència general, l'individual(característiques i circumstàncies del subjecte delinqüent), la situacional(àmbit on succeeix aquests fets i formes per reduir les taxes de delinqüència) i les relacionades amb la víctima i el subjecte delinqüent.

4. L'aprenentatge responent (o condicionament clàssic) consisteix a portar a terme una conducta com a resposta encara determinatestímul.

Fals. En el condicionament clàssic, un exemple molt emprat seria el gos que genera salivació(resposta) a un estímul com el soroll d'una campana(associada al menjar). La resposta conductiva no és l'estímul(campana), aquest és qui provoca la resposta(salivació).

5. El control indirecte intern és el que exerceixen les persones que vigilen el comportament de l'adolescent.

Fals.Aquest tipus de control es realitza pel subjecte mateix influenciat pel qual pensaria l'entorn de determinades accions, és a dir, és la mateixa persona qui estableix les seves conductes, realitzarà o no un comportament segons el qual tingui après per ell mateix i pel que ha observat del seu entorn, tenint en compte el que pensarien aquests.

6. La teoria de les activitats rutinàries és deGottfredson i Hirschi.

Fals. Aquesta teoria està basada en la relació de l'opció de realitzar un comportament delictiu amb les oportunitats existents. La teoria de les activitats rutinàries va ser formulada pels autos Marcus Felson i Lawrence E. Cohen en el treball publicat l'any 1979 “Social Change and Crime rate trends: A routine activity approach”.

7. La teoria de l'etiquetament no intentaexplicar el primer comportament delictiu d'una persona sinó que es concentra en la reacció social a aquest comportament.

Vertader. Aquesta teoria exemplifica l'efecte que produeix la reacció social a un comportament delictiu realitzat per un subjecte, el qual li estableixen l'estigma de la delinqüència, propugnant en aquest una tendència delictiva(ajuda a què el subjecte agafi aquest camí il·lícit), iper tant, sorgint la delinqüència secundària.

8. Moffit (1993) distingeix dos models de delinqüència: delinqüència limitada a l'adolescència i delinqüència persistent durant tota la vida.

Vertader. Aquest autor distingeix la delinqüència juvenil(concretament a l'adolescència) i la delinqüència perllongada en el temps(possible carrera delictiva), aquest autor fa referència més a la conductaantisocial que al propi crim.

9. L'agressió indirecta és la utilització de paraules per insultar, amenaçar, intimidar o fer enfadar l'altra persona.

Fals. La utilització d'aquests mecanismes es relaciona més amb l'agressió verbal, la indirecta fa referència a la realització de conductes que provoquin dany a d'altres de forma indirecta, és a dir, a través de la manipulació de les relacions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • trabajo sobre la delincuencia juvenil
  • Trabajo Sobre Delincuencia Juvenil
  • Trabajo De Investigación Sobre La Delincuencia Juvenil
  • Trabajo De Investigación Sobre La Delincuencia Juvenil
  • articulo de opinión sobre la delincuencia juvenil
  • ENSAYO SOBRE LA DELINCUENCIA JUVENIL EN COLOMBIA
  • Trabajo sobre el teatro juvenil
  • ejemplos sobre trabajo en equipo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS